Alegeri pentru primar la Bocsig, pe 5 noiembrie

De Adriana Barbu
1Comentariu
Alegeri pentru primar la Bocsig, pe 5 noiembrie
Guvernul a stabilit miercuri alegeri locale parţiale în 17 localități, printre care şi Bocsigul, în data de 5 noiembrie.

Guvernul a stabilit miercuri organizarea, în data de 5 noiembrie 2017, a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 16 localități în care această funcție a rămas vacantă, precum și pentru alegerea consiliului local într-o localitate.

Alegerile parțiale vor fi organizate în municipiul Deva- județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig- județul Arad, Nicșeni- jud. Botoșani, Călărași-jud Cluj, Pantelimon și Bărăganu- jud. Constanța, Telești-jud Gorj, Balș-jud. Iași, Bîrghiș- jud.Sibiu, Drăgoiești- jud. Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia-jud Teleorman, Checea-jud Timiș, Oșești-jud. Vaslui, Vlădești-jud. Vâlcea. Totodată, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, județul Constanța.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, potrivit căruia, cu 15 zile înainte de data alegerilor, respectiv 22 octombrie, începe campania electorală și se încheie pe 4 noiembrie, ora 7:00.

De ce la Bocsig

Alegeri locale vor fi organizate în Bocsig după ce primarul de aici a fost declarat, în luna mai 2017, incompatibil prin decizie definitivă. Ioan Florin Ciul şi-a pierdut mandatul de primar, atribuţiile sale fiind preluate de viceprimar până la organizarea alegerilor. În mai, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat câștig de cauză Agenției Naționale de Intergitate (ANI) în procesul cu Ioan Florin Ciul, primarul comunei Bocsig. A fost vorba de procesul prin care edilul a atacat raportul de evaluare al ANI prin care primarul Ciul era declarat incompatibil.

Potrivit unei decizii a ANI, emise în urmă cu trei ani, Ioan Florin Ciul se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcția de primar, deține și calitatea de reprezentant/membru al Ciul Ioan Florin „MCP” Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Nemulţumit de „sentinţă”, Florin Ciul a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Timişoara. Magistraţii de aici i-au dat câştig de cauză edilului din Bocsig, anulând raportul de evaluare al ANI. Agenţia Naţională de Integritate a atacat decizia Curţii de Apel Timişoara la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, după mai bine de doi ani de la înregistrarea recursului, a stabilit că dreptatea se află de partea ANI.

Fondurile

Fondurile necesare în vederea organizării alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie se ridică la 4,368 milioane lei și vor fi alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor