Alexandra Braica a discutat cu revolutionarii

De Simion Todoca
Alexandra Braica a discutat cu revolutionarii
ARAD. Arădeanca Alexandra Braica, în calitate de secretar de stat, a discutat, atât luni, cât şi marţi, cu revoluţionarii care protestau la Guvern. Ea a confirmat că introducerea titlului de „luptător cu rol determinant” nu afectează drepturile revoluţionarilor cu dosarele în regulă, iar acest titlu nu se substituie celui de „luptător cu merite deosebite”.

Totuşi, spune Alexandra Braica, vor exista multe nemulţumiri, pentru că, în urma verificărilor, cei care şi-au câştigat ilegal titlurile le vor pierde, după cum îşi vor pierde titlurile de oraş martir mai multe localităţi în care nu s-a tras nici măcar un glonţ, dar au primit, prin diverse mijloace, acest titlu.
„Nu se poate ca Timişoara să aibă două sute de revoluţionari, iar alte oraşe să aibă peste 1.000. Numărul de certificate s-au amplificat exponenţial şi au apărut, una după alta, tot felul de organizaţii şi asociaţii de revoluţionari. Nu se mai putea continua aşa, trebuia făcută odată ordine. Ştiu că unii sunt supăraţi că vor pierde acea indemnizaţie de circa 20.000 de lei, pe care ei ştiu cum au obţinut-o, dar nu mai putea fi menţinută o povară fiscală nejustificată. Dealtfel, chiar revoluţionarii care şi-au obţinut certificatele pe merit au cerut să se facă ordine, să fie înlăturaţi profitorii şi impostorii”, spune Alexandra Braica.
Secretarul de stat a precizat că sunt doar câteva organizaţii de revoluţionari, din câteva oraşe, care au protestat la Bucureşti. „Am discutat cu ei şi ieri şi astăzi, am consemnat doleanţele lor, dar le-am spus că, dacă au observaţii sau sugestii, pot să le transmită Comisiei parlamentare pentru problemele revoluţionarilor. Ordonanţa produce efecte, dar trebuie aprobată de către Parlament, iar Comisia analizează propunerile revoluţionarilor. Am vorbit cu preşedintele acestei comisii şi îi aşteaptă”, spune Alexandra Braica.În ce priveşte indemnizaţia, secretarul de stat spune că toţi cei care au dosarele în regulă şi au beneficiat de indemnizaţii vor beneficia în continuare, fără întrerupere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !