Amanare cu acuze pe dosarul Nadasului

De Alin Gherasim
Judecătoria Făgăraş a amânat, pentru a şasea oară, procesul FOTO: JA
Judecătoria Făgăraş a amânat, pentru a şasea oară, procesul FOTO: JA
Judecătorii de la Făgăraş au mai amânat o dată procesul de revizuire a sentinţei în cazul Nadăş.

FĂGĂRAŞ. Miercuri s-a consemnat a şasea amânare emisă de Judecătoria Făgăraş în procesul de revizuire a sentinţei referitoare la Nadăş. Pentru a şasea oară, judecătorii din judeţul Braşov au stabilit că judecata nu poate avea loc deoarece dosarul pentru care se cere revizuire se află la Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara, instituţie care desfăşoară o anchetă penală referitoare la modul în care a fost retrocedată către familia Colţeu o avere de peste 20 de milioane de euro. Revenind la procesul de la Făgăraş, magistraţii de aici au decis că următorul termen va avea loc în data de 27 mai, programând înfăţişarea peste trei luni de acum, în speranţa că procurorii DNA vor finaliza ancheta şi vor trimite dosarul pentru a putea fi judecată revizuirea sentinţei.

Acuze către procurori

Potrivit surselor noastre, apărătorul familiei Colţeu ar fi lansat o serie de acuze către procurorii DNA care anchetează posibila retrocedare frauduloasă. Acesta ar fi solicitat judecătorilor Judecătoriei Făgăraş să ceară procurorilor o dovadă că dosarul retrocedării încă există.

„Poate că procurorii au pierdut dosarul, de aceea nu îl trimit la instanţă”, ar fi spus avocatul. Cu toate acestea, magistraţii au stabilit că procesul nu poate avea loc până când dosarul, care este chiar obiectul acestui proces, nu va ajunge la Făgăraş.

Despre revizuire

Acţiunea de revizuire a sentinţei dosarului Nadăş a fost deschisă de către Prefectura Arad. Prin sentinţa respectivă judecătorii Judecătoriei Ineu a împroprietărit familia Colţeu cu peste 8.700 de hectare de păşune şi pădure. Juriştii Prefecturii Arad au adus la dosar dovezi noi care indică faptul că retrocedarea a fost ilegală şi încearcă să anuleze sentinţa emisă la Judecătoria Ineu. Pentru a scoate din context orice urmă de posibil trafic de influenţă, Prefectura a solicitat şi primit strămutarea procesului de la Judecătoria Ineu la Judecătoria Făgăraş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !