Amanare in razboiul pe tema gazelor de sist

De Simona Butaru
Reactualizat la:
3Comentarii
Amanare in razboiul pe tema gazelor de sist
ARAD. Războiul deschis dintre Prefectura Arad și Consiliul Local Curtici pe tema gazelor de șist, purtat în instanţă, a început cu… o amânare.

Joi a avut loc prima înfățișare. Instituția Prefectului, prin prefectul Cosmin Pribac, a chemat în judecată Consiliul Local Curtici, pentru a anula hotărârea administrației locale de a interzice exploatarea gazelor de șist pe teritoriul administrativ al orașului Curtici. Înfățișarea de ieri în fața Instanței de Contencios Administrativ s-a finalizat cu o amânare pentru data de 14 noiembrie.

Vă reamintim, Consiliul Local din Curtici a luat în data de 26 iunie o hotărâre privind interzicerea exploatării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice și a eliberării autorizației în vederea amplasării de construcții pentru acest scop pe raza orașului Curtici. Actul nu a primit viza de legalitate a Prefecturii Arad, iar Hotărârea de Consiliu fost trimisă înapoi pentru a fi revocată. Cel mai puternic argument adus de juriștii Prefecturii face referire la Legea 213 din 17 noiembrie 1998, legea privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia. Consiliul Local din Curtici sau primarul, susțin aceștia, nu puteau dispune de un bun care nu le aparține. Bogățiile de orice natură ale subsolului, în stare de zăcământ, sunt considerate, potrivit legii, că fac parte din domeniul public al statului și nicio autoritate locală nu poate să interzică exploatarea acestor resurse care aparțin statului, domeniului public.

Refuzul Consiliul Local Curtici de a anula actul administrativ în cauză a dus la declanșarea conflictului.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor