Ambulatoriul intra in reparatii

De Alin Gherasim
1Comentariu
Ambulatoriul intra in reparatii
Consiliul Judeţean Arad a semnat contractul pentru lucrări de construcţii la ambulatoriul Spitalului Judeţean.

ARAD. Am intrat în noul an cu o veste bună în ceea ce priveşte modernizarea Spitalului Judeţean Arad. Consiliul Judeţean Arad (CJA) a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de construcţii necesare pentru modernizarea ambulatoriului. „A fost finalizată achiziţia pentru partea de construcţii, iar firma câştigătoare, respectiv Amahouse, se va apuca de lucru încă din această lună”, a anunţat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA. Statisticile realizate anterior semnării arată că în anul 2013 au fost realizate în incinta ambulatoriului 78.068 de consultaţii. După finalizarea modernizării, numărul de consultaţii va creşte la peste 85.000. Contractul a fost semnat pentru suma de 7,7 milioane de lei, plus TVA. „Suprafaţa care va fi modernizată are peste 5.000 de metri pătraţi, iar lucrările se vor referi la reabilitarea clădirii pe exterior şi pe interior, recompartimentare, finisaje, schimbarea acoperişului şi a instalaţiilor electrice, sanitare, termice, dar şi a instalaţiilor legate de fluidele medicale”, a prezentat proiectul Gabriela Chiricheu, director în cadrul CJA.

Proiect european

Modernizarea ambulatoriului este un proiect finanţat în proporţie de 98 la sută de către Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional. Proiectul are două componente majore: modernizarea clădirii şi achiziţia de echipamente, aceasta din urmă fiind şi cea mai valoroasă, estimându-se că, pentru aparatura medicală, se va cheltui peste 17 milioane de lei. „Până la sfârşitul lunii ianuarie vom trimite spre sistemul de achiziţii şi partea de echipamente medicale. Sperăm să nu avem probleme cu termene, cu contestaţiile, pentru că ne presează timpul”, a spus Ioţcu.

Nu se sistează activitatea

Directorul medical al Spitalului Judeţean Arad, Adrian Wiener, anunţă că, deşi se vor efectua lucrări la ambulatoriu, activitatea cabinetelor nu va fi suspendată. „Lucrarea se va realiza în mai multe secvenţe, se va avansa treptat, urmând să fie închise cabinete pe etape. Însă cabinetele în care vor fi efectuate lucrări nu îşi vor suspenda activitatea. Acestea se vor muta în celelalte cabinete, în care nu se lucrează, şi vor avea program de după-masă”, a spus Wiener.

Termene strânse

Lucrările de construcţii vor trebui finalizate până în luna iulie, acesta fiind termenul impus de Uniunea Europeană. Tocmai de aceea se merge pe repede-înainte în ceea ce priveşte procedurile de achiziţie şi toată lumea se roagă să nu existe contestaţii la licitaţie. Pentru că, altfel, dacă nu vor fi respectate termenele, riscăm să rămânem fără bani europeni pentru această lucrare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor