Ambulatoriul intra pe sectii

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
4Comentarii
Ambulatoriul intra pe sectii
Lucrările de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean Arad au mutat mai multe cabinete.

ARAD. Spitalul Judeţean Arad, prin Consiliul Judeţean Arad, a câştigat un proiect european în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei care se referă la modernizarea ambulatoriului. Însă, ca şi orice lucrare, şi modernizarea ambulatoriului vine cu neplăcerile şi neajunsurile ei. Toate cabinetele din ambulatoriu vor trebui închise pentru a putea fi renovate şi recompartimentate. În primă fază, în prezent, au fost închise cabinetele de medicină internă, endocrinologie, chirurgie generală, ortopedie şi chirurgie plastică. Iniţial, reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad au anunţat faptul că activitatea cabinetelor ce vor fi închise va fi mutată în celelalte cabinete.

„Lucrarea se va realiza în mai multe secvenţe, se va avansa treptat, urmând să fie închise cabinete pe etape. Însă cabinetele în care vor fi efectuate lucrări nu îşi vor suspenda activitatea. Acestea se vor muta în celelalte cabinete, în care nu se lucrează, şi vor avea program de după-masă”, spunea la vremea respectivă Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Judeţean Arad. Între timp, situaţia s-a schimbat. Medicii specialişti nu lucrează pe două schimburi în acelaşi cabinet, ci majoritatea cabinetelor au fost absorbite de secţii.

„Fiecare cabinet de ambulatoriu s-a mutat, în mare parte, pe secţie. De exemplu, ambulatoriul de chirurgie generală s-a mutat la secţia de chirurgie generală de la etajul 2 al clădirii Spitalului Judeţean, la fel şi chirurgia plastică şi celelalte. Pentru ambulatoriul de ortopedie a fost identificat un spaţiu la parterul unităţii medicale”, a spus acum Adrian Wiener.
Potrivit estimărilor furnizate de constructor, fiecare fază, fiecare secvenţă de lucrări se finalizează în aproximativ două luni de zile.

„Lucrarea se va realiza în mai multe secvenţe, se va avansa treptat, urmând să fie închise cabinete pe etape”, au spus responsabilii. Aşa că, în vreo două luni de zile, cabinetele la care se lucrează în prezent vor fi redeschise, urmând ca celelalte cabinete, care sunt deschise acum, să intre în lucrări. Cel mai probabil, şi activitatea acestora va fi mutată pe secţiile spitalului. Pentru moment, potrivit informaţiilor transmise de către Adrian Wiener, cabinetele din ambulatoriu aflate în aripa cunoscută sub denumirea de policlinică, cu intrarea peste drum de serviciul de ambulanţă, sunt funcţionale.

Primesc informaţii

Directorul medical al Spitalului Judeţean Arad, Adrian Wiener, a anunţat că pacienţii sunt îndrumaţi spre locurile în care s-au mutat cabinetele din ambulatoriu. „Oamenii care merg să ceară bilet de ordine la avizier sunt informaţi asupra locului în care au fost mutate cabinetele”, a spus Wiener.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor