Amendă europeană pe Drumul Vinului

De Alin Gherasim
9Comentarii
Amendă europeană pe Drumul Vinului
Proiectul „Drumul Vinului” a fost deja finalizat de ceva vreme, dar statul a decis să „amendeze” judeţul Arad cu 800.000 de lei.

Cu toate că a fost deja încheiat, proiectul „Drumul Vinului” face încă „victime”. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Arad, a fost supus votului un proiect care face referire la aprobarea bugetului final al Drumului Vinului, lucrare ce a fost finanţată pe fonduri europene. Întrebată despre conţinutul acestei hotărâri, Gabriela Chiricheu, directorul Direcţiei Programe de Dezvoltare din cadrul CJA, a făcut lumină: am primit o corecţie financiară. Suma pe care trebuie să o înapoiem nu este deloc mică, vreo 800.000 de lei, dar Consiliul Judeţean a atacat decizia de corecţie. „Contractul a fost semnat în anul 2010. În noiembrie 2011 am primit o adresă de la CNADNR prin care ni se solicitau informaţii referitoare la starea tehnică a drumului Ghioroc-Sâmbăteni. Şi asta pentru că pe acolo urmau să fie transportate agregate de balastieră pentru construcţia autostrăzilor. Cum acel drum nu rezista unui asemenea trafic, împreună cu reprezentanţi ai ADR Vest şi AMPOR, am decis să schimbăm soluţia tehnică. Ne-a fost acceptat acest lucru, am fost verificaţi de cinci ori, totul a fost în regulă. Ulterior, am fost anunţaţi că ni se impută 2 la sută din valoarea contractului, totul fără să primim nicio explicaţie. Am trimis puncte de vedere, am solicitat explicaţii. Într-un final, ni s-a spus că am modificat proiectul, de aceea am primit corecţie financiară. Dar acest lucru s-a întâmplat cu aprobarea tuturor instituţiilor implicate”, a explicat Chiricheu.

Au dat banii

Prin votul consilierilor judeţeni, CJA a alocat banii necesari pentru corecţia financiară. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa, spun cei de la Consiliul Judeţean. „Puteam să nu dăm banii înapoi, dar riscam să ne fie imputate şi penalizări. Aşa că am decis să alocăm suma, dar am depus contestaţie la decizie de impunere. În cazul în care contestaţia ne va fi respinsă, vom ataca corecţia financiară în instanţă”, a anunţat Iustin Cionca, preşedintele CJA.

Proiect important

Modernizarea Drumului Vinului a fost un proiect finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat, în cea mai mare parte. Valoarea totală a proiectului a fost de 62,6 milioane de lei, Consiliul Judeţean cofinanţând lucrarea cu 816.462 de lei.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor