„Amifran”: un spectacol fascinant

De Radu Dunu
O secvenţă din spectacol
O secvenţă din spectacol
Trupa „Amifran” a jucat „Auto-psy”, în faţa autorilor textului: Gerald Gruhn şi Vasile Leac.

Trupa arădeană „Amifran” a prezentat, miercuri seara, în cadrul celei de-a XXIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Tânăr Francofon, spectacolul Auto-psy (de petits crimes innocents)”, după Gerald Gruhn şi Vasile Leac.

O piesă psihologică de un dramatism profund, care prezintă situații foarte complexe din viața cotidiană. Rând pe rând, o fată și un băiat, în diferite etape ale vieții lor, își povestesc experiențele traumatizante care i-au marcat profund de-a lungul anilor. Este în primul rând vorba despre o copilărie nefericită, petrecută fie în familii dezorganizate (tată alcoolic sau care în mod constant are probleme cu legea și mamă neglijentă care nu se gândește decât la ea însăși) fie, dimpotrivă, în familii excesiv de protectoare, mergând până la a-i interzice copilului lor să se joace cu ceilalți, sub pretextul că orice contact cu ei nu-i poate face decât rău. Chiar dacă diferite, toate aceste situații au un element comun: lipsa de iubire a părinților față de copilul lor. Iar aceasta dă, odată cu trecerea anilor, rezultate catastrofale. Într-adevăr, sărmanii puști sunt în mod constant discriminați de toată lumea, de la părinți și profesori până la prietenii lor, și odată ajunși la vârsta adultă, ei devin fie niște criminali psihopați și sadici gata să facă rău oricui, fie niște persoane complexate și timide care se izolează cu regularitate de restul societății. Un subiect care ar trebui să dea de gândit tuturor.

Tinerii din trupa Amifran din Arad care au jucat în această piesă au oferit un spectacol fascinant în aplauzele generoase ale publicului. Suntem cu toții mândri de ei. Și de mii de ori bravo lui papa Didi pentru excelenta regie.

În distribuţie

Au jucat în acest spectacol amifranii: Patricia Batki, Cristina Pavel, Andreea Lupei, Theodora Bulgariu, Iulia Fekete, Edward Horhath, Daniel Ştef, Tudor Rusan, Valentin Sas, Andrei Maria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !