Ampla interventie la dezastre, in Ungaria

De Diana Dutu
Ampla interventie la dezastre, in Ungaria
Crucea Roşie Arad a participat la o Aplicaţie internaţională organizată pe malul Dunării, la Szentendre.

SZENTENDRE. Un echipaj al filialei judeţene de Cruce Roşie Arad a participat la Aplicaţia internaţională de intervenţie la dezastre organizată de Crucea Roşie Maghiară în localitatea Szentendre, Ungaria. Tabăra a fost amenajată pe malul Dunării, în corturi cu bucătărie de campanie. Au fost prezente 25 de detaşamente de intervenţie la dezastre ale Crucii Roşii Maghiare şi din şase ţări invitate: Austria, România, Bosnia-Herţegovina, Germania, Polonia şi Slovacia. Echipajul nostru a fost alcătuit din: vicepreşedintele filialei, responsabil de dezastre Alin Leac, voluntari din detaşamentul de dezastre (Bogdan Drăgan, Laura Lucuţa) şi directorul filialei, Iudita Cuvineanu.

Exerciţiul

„Activitatea a fost împărţită pe două aspecte principale: unul de pregătire teoretică pe managamentul situaţiilor de dezastre şi strategia de intervenţie la dezastre pe anul 2015, precum şi două aplicaţii practice nocturne. Tematica urmărită a fost intervenţia în caz de inundaţii, acest dezastru fiind frecvent întâlnit în Ungaria” – spune Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.
Aplicaţiile practice s-au realizat în două seri, începând de la ora 18.00 pâna la ora 3.00 noaptea. Au fost deosebit de complexe, cu opt maşini căzute în Dunăre, cu peste 45 de răniţi, cu căutări de răniţi cu ajutorul câinilor, acordare de prim ajutor răniţilor şi transportarea lor în tabără, la un centru medical de primire sinistraţi. „Echipajul filialei arădene a fost felicitat pentru rapiditatea şi corectitudinea intervenţiei” – conchide Iudita Cuvineanu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !