ANAF anulează penalitățile

De Valentin Goran
1Comentariu
ANAF anulează penalitățile
Contribuabilii care au înregistrat la data de 30 septembrie 2015, obligații de plată restante datorate bugetului general consolidat si administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală pot beneficia de anularea penalităților de întarziere precum și o cotă de 54,2% din dobânzile aferente.

În conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.44/2015 privind acordarea unor facilități fiscale precum și a O.M.F.P. 3831/2015 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2015 privind acordarea unor facilităţi fiscale în cazul creanţelor administrate de către organul fiscal central, contribuabilii care au înregistrat la data de 30 septembrie 2015, obligații de plată restante datorate bugetului general consolidat si administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală pot beneficia de anularea penalităților de întarziere precum și o cotă de 54,2% din dobânzile aferente. Prin depunerea unei notificări la registratura organului fiscal competent sau transmiterea acesteia prin poştă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire contribuabilii îşi exprimă intenţia de a beneficia de anularea obligaţiilor de plată accesorii. În baza notificării, organul fiscal competent emite şi comunică contribuabilului decizia de amânare la plată a obligaţiilor de plată accesorii.

Stinse prin orice modalitate

Pentru a beneficia de anularea penalităților de întarziere precum și o cotă de 54,2% din dobânzile aferente obligațiilor de plată restante la 30 septembrie 2015, contribuabilii au obligatia să îndeplineasca următoarele condiții: toate obligaţiile de plată principale restante la 30 septembrie 2015, inclusiv, administrate de organul fiscal central, se sting prin orice modalitate prevăzută de lege până la data de 31 martie 2016, inclusiv; o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligaţiilor de plată ,prevăzute la lit. a), stabilite prin decizii comunicate până la data stingerii obligaţiilor de plată principale se stinge prin orice modalitate prevăzută de lege până la data de 30 iunie 2016, inclusiv; este stinsă prin orice modalitate prevăzută de lege o cotă de 45,8% din dobânzile datorate până la data stingerii obligaţiilor de plată principale prevăzute la lit. a) şi stabilite prin decizii comunicate după această dată, până la termenul de plată prevăzut la art. 111 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; sunt stinse prin orice modalitate prevăzută de lege toate obligaţiile de plată principale administrate de organul fiscal central cu termene de plată cuprinse între data de 1 octombrie 2015 şi 31 martie 2016, inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a penalităţilor de întârziere şi a cotei de 54,2% din dobânzi; contribuabilul să aibă depuse toate declaraţiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor; contribuabilul depune cererea de anulare a penalităţilor de întârziere şi a cotei de 54,2% din dobânzi până la data de 30 iunie 2016, inclusiv, sub sancţiunea decăderii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor