Analize gratuite pentru arădeni

De Vasile Filip
Voluntariat pentru sănătate
Voluntariat pentru sănătate
Analize gratuite pentru depistarea hepatitei B, C și HIV, la Universitatea „V. Goldiş”.

Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni, împreună cu un laborator de analize medicale din Arad, desfășoară în această săptămână, la Rectoratul UVVG (B-dul. Revoluției, nr 94-96), acțiunea cu titlul „Săptămâna prevenirii și depistării hepatitei B, C și HIV”, unde arădenii își pot face gratuit un set de analize medicale.

Testarea este realizată de studenții mediciniști sub stricta supraveghere a cadrelor didactice și a medicilor din cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG.

Asist. univ. dr. Sebastian Popescu ne-a declarat: „Pe lângă clasicele determinări ale tensiunii arteriale, ale frecvenţei cardiace și saturația oxigenului în sânge, sau indicele de masă corporală și procentul de grăsime în organism, ca o noutate și un lucru care în mod normal ar costa foarte mult, facem și analize medicale pentru depistarea hepatitei B, C și HIV. În acest an ne axăm în mare parte pe studenții din anul I, fie că sunt de la Medicină Generală, de la Medicină Dentară, Tehnică Dentară, Nutriție sau Farmacie. Toate specializările de la Medicină sunt binevenite și studenții sunt foarte receptivi, pentru că au ocazia să vadă un număr foarte mare de pacienți în fiecare zi. În prima zi, am avut peste 100 de pacienți care au beneficiat de analize medicale gratuite și acesta este un lucru foarte important pentru experiența practică a studenților, deoarece vorbim de investigații pe care le facem încă din primii ani de facultate”.

Săptămâna sănătăţii

Acțiunea din aceste zile este un preambul pentru săptămâna viitoare, când se va desfășura cea de-a V-a ediție a Săptămânii Sănătății în Arad, care este unul dintre cele mai importante proiecte de voluntariat în domeniul sănătății din România, eveniment premiat și distins la nivel național în anii precedenţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !