Antifrauda a descins la CET!

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
Antifrauda a descins la CET!
CET Hidrocarburi a fost verificată de inspectorii Antifraudă după ce, pe luna mai, nu au achitat TVA către stat.

13 iulie! Zi cu ghinion pentru CET Hidrocarburi. Direcția Regională Antifraudă Fiscală a descins în control la CET pentru a li se verifica modul în care își plătesc și declară creanțele fiscale. „Ne-au fost solicitate acte justificative din care să rezulte modul de depunere a declarațiilor fiscale și de plată obligațiilor”, a precizat directorul general, ing. Victor Ciulean. Acțiunea celor de la Antifraudă s-a încheiat cu o constatare din partea inspectorilor cum că CET Hidrocarburi nu a încălcat vreo prevedere legală.

Motivul controlului: TVA neachitat

Suspiciunile cu privire la activitatea CET Hidrocarburi au apărut în momentul în care societatea nu a achitat taxa pe valoarea adăugată aferentă lunii mai. „După cum s-a consemnat și în procesul verbal TVA-ul aferent lunii mai nu a fost achitat deoarece societatea avea în acea perioadă o solicitate de rambursare a TVA. Pentru acea solicitare au fost întocmite acte de control urmând ca ulterior să fie restituite sumele din taxa pe valoarea adăugată”, a mai explicat ing. Ciulean.

În ceea ce priveşte celelalte obligații de evidență și raportare a obligațiilor fiscale, inspectorii Antifraudă nu au găsit nereguli, pe cale de consecință controlul încheindu-se fără vreo măsură de sancționare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !