Anul hoţilor neprinşi în Arad

De Ioana Costas
17Comentarii
Anul hoţilor neprinşi în Arad
© Atenţie la bunuri şi la locuinţă!
Potrivit unei statistici a IPJ Arad, numărul infracţiunilor cu autor neidentificat a crescut în acest an.

Devenim un oraş al infracţiunilor cu autor neidentificat în contextul în care numărul acestora a crescut faţă de 2015. Cu greu, autorii neidentificaţi sunt identificaţi. Dovadă stă şi numărul infracţiunilor comise de această categorie. Iar când doi sau trei astfel de autori neidentificaţi sunt identificaţi şi prinşi, Poliţia îi bănuie de comiterea, de pildă, a 16 furturi din autoturisme…
În Arad se fură. Se fură din autoturisme, se fură din locuinţe şi se fură autoturisme. Poliţia nu poate stârpi furturile, mai ales când unii îşi lasă în maşină, la vedere, actele, genţile şi alte bunuri care pot atrage atenţia „unui ochi antrenat” de hoţ. Încuiaţi-vă uşile apartamentelor chiar dacă sunteţi acasă. Nu vă lăsaţi maşina parcată cu cheile în contact, nu vă lăsaţi geanta cu acte sau portofelul cu bani în maşini pentru că hoţii pot apărea oriunde. Nici statistica nu ne linişteşte prea mult. Tocmai de aceea vă sfătuim să manifestaţi precauţie în contextul în care numărul infracţiunilor cu autor necunoscut au crescut în primele şase luni ale acestui an faţă de 2015.
În primele şase lui ale acestui an, în judeţul Arad au avut loc 1.501 de infracţiuni cu autor neidentificat! Dintre acestea, cele mai multe au fost de furturi din autoturisme, apoi de furturi din locuinţe şi de furturi de autoturisme. Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad arată faptul că cele trei infracţiuni enumerate mai sus sunt în număr mai mare în acest an decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Arad ne-a informat – la cererea Jurnal Arădean şi Aradon – că „în primele 6 luni ale anului 2015, la nivelul județului Arad, au fost sesizate cu autor neidentificat 1.450 de infracțiuni. Dintre acestea: furturi din auto – 139, furturi de auto – 15, furturi din locuință – 224. În aceeași perioadă, pe raza județului Arad, au fost sesizate cu autor cunoscut: furturi din auto -14, furturi de auto – 11, furturi din locuință – 68. În primele 6 luni ale anului 2016, la nivelul județului Arad, au fost sesizate cu autor neidentificat 1.501 infracțiuni. Dintre acestea: furturi din auto – 210, furturi de auto – 23, furturi din locuință – 175. În aceeași perioadă, pe raza județului Arad, au fost sesizate cu autor cunoscut: furturi din auto – 15, furturi de auto – 4, furturi din locuință – 52”.

16 dintr-o lovitură

IPJ Arad a anunţat miercuri, 5 octombrie, că polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut trei minori bănuiți de comiterea a – nu mai mult, nici mai puţin -, de 16 furturi din auto, urmând ca cei trei să fie propuşi spre arestare. „În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în perioada mai-septembrie a.c., minorii, toți de 15 ani, din Arad, prin efracție, ar fi pătruns în 16 autoturisme parcate pe raza municipiului, de unde ar fi sustras bunuri, cauzând un prejudiciu total de peste 50.000 de lei. Cei trei au fost reținuți de polițiști pe bază de ordonanță de reținere, urmând să fie prezentați magistraților Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul IPJ Arad.

(Ne)Lămuriri

Jurnal Arădean/Aradon a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad date cu privire la câte furturi de telefoane mobile au avut loc în primele şase luni ale anului 2015 şi 2016. Totodată, redacţia a dorit să afle de la IPJ Arad care sunt străzile de pe raza municipiului Arad pe care au avut loc cele mai multe furturi şi care sunt localităţile din judeţul Arad în care au avut loc cele mai multe furturi în perioadele arătate mai sus.
Răspunsul IPJ Arad nu a fost cel la care ne aşteptam: „cu privire la celelalte date solicitate de dvs., vă comunicăm că la nivelul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, nu deținem astfel de evidențe. Reiterând ceea ce am precizat anterior, vă facem cunoscut că datele pe care nu avem posibilitatea facilă de a vi le furniza prin prezentul răspuns, nu există în materialitatea lor la nivelul unității noastre. Pe această cale, vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate faţă de solicitările dumneavoastră, în condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare”.

Taguri: , , , ,


17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor