Aproape 400 de elevi cu „Bani de liceu”, în Arad

De Eugen Rogojan
Aproape 400 de elevi cu „Bani de liceu”, în Arad

394 de elevi din județul Arad beneficiază de programul „Bani de Liceu” în anul școlar 2018-2019. Prin adoptarea Hotărârii de Guvern 712/2018, începând cu anul școlar 2018-2019, fiecare beneficiar al programului „Bani de liceu” va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, crescută recent de guvern, după ce până anul trecut s-au dat doar 180 de lei pe lună.

Conform Hotărârii Guvernului nr.1.488/2004, beneficiari ai programului național de protecție socială „Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei, precum și elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori se află sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției veniturilor familiale.

Cei 250 de lei sunt primiți pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de Bacalaureat sau de diplomă, respectiv pe perioada practicii în producție, acolo unde este cazul. Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, elevii trebuie să completeze o cerere, formulată de elev cu autorizarea reprezentantului legal, în perioada 15 septembrie-1 octombrie a anului școlar, și s-o înmâneze secretariatului unității școlare. Pe lângă cerere, este nevoie și de actele doveditoare privind venitul brut lunar pe membru de familie.

Banii vin de la Ministerul Educației Naționale, care îi virează către Inspectoratele Școlare Județene, care la rândul lor virează sumele unităților de învățământ și, în final, acestea din urmă le dau banii elevilor beneficiari ai proiectului.

Numărul de beneficiari din județul Arad – 394 în anul școlar curent – este mai mare decât anul trecut școlar, când au fost doar 266, dar și decât cel din anul școlar 2016-2017, când au beneficiat de sprijinul financiar 393 de elevi de pe raza județului Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !