Aradeanul Victor Faur risca intre 50 si 120 de ani de inchisoare!

De Diana Dutu
14Comentarii
Aradeanul Victor Faur risca intre 50 si 120 de ani de inchisoare!
Deşi a fost condamnat pentru fapta sa şi şi-a ispăşit pedeapsa, hackerul Victor Faur riscă, dacă nu se intervine, să mai fie judecat încă o dată. Acum, de către americani!

ARAD. „Sperăm să-l ducem acasă. Dacă nu vom reuşi, atunci… asta ne omoară pe toţi – şi fizic, şi psihic. Noi trăim pentru el. E singurul nostru copil…” – ne-a spus, sfâşiat de durere, dr. Mircea Faur, referindu-se la fiul său, Victor. E vorba de tânărul arădean care, în 2006, a spart serverele NASA – faptă pentru care a fost judecat şi condamnat la închisoare cu suspendare şi plata unor daune (2008). În ciuda acestui fapt, la începutul lunii octombrie 2013, Victor Faur a fost arestat în Slovenia în baza unui mandat emis de Interpol pe numele său.

 

Arest prelungit

Am vorbit, ieri, cu dr. Faur la jumătate de oră după ce Victor luase legătura cu el. Veştile pe care tânărul i le-a transmis telefonic tatălui său nu au fost deloc bune: „Un reprezentant al penitenciarului i-a comunicat că i-a fost prelungită cu 30 de zile perioada de arest, până la 2 decembrie. Probabil că în această perioadă se pregătesc actele pentru extrădarea lui în SUA. Nu înţeleg cum ar putea să se întâmple o asemenea nedreptate! El a fost judecat deja în ţară şi a fost condamnat. Americanii au fost reprezentaţi pe tot parcursul procesului şi nu au atacat sentinţa dată în România. Dar au găsit, acum, alte soluţii pentru a-l duce cu orice preţ în SUA, să-l judece din nou” – spune tatăl lui Victor Faur.

Temerea familiei este că îşi va pierde băiatul. Tatăl lui Victor crede că riscul extrădării în SUA este foarte mare. „Iar dacă îl judecă din nou, după legile de acolo, Victor riscă între 50 şi 120 de ani de închisoare! Vă daţi seama ce ar însemna asta! Nu contestăm SUA, respectăm legea americană, dar nu de această manieră! E criminal! E cumplit!” – punctează dr. Mircea Faur.

 

Demersuri fără răspuns

În ultimele trei săptămâni scurse de la arestarea tânărului în Slovenia, familia Faur a făcut tot ceea ce omeneşte şi legal a fost posibil. „Prin intermediul avocaţilor, am făcut adrese la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Externe astfel încât autorităţile slovene şi americane să fie informate corect asupra situaţiei, să ştie că Victor a fost judecat deja şi condamnat pentru faptele sale. Din păcate, nu am primit încă niciun răspuns. Nu suntem decât nişte persoane fizice…” – spune, neputincios dr. Mircea Faur.

 

A slăbit 5 kg în 2 săptămâni

Chiar astăzi se împlinesc trei săptămâni de când Victor Faur a fost reţinut în Slovenia. În ce stare e? „În ce stare credeţi că poate fi? A slăbit cinci kilograme în două săptămâni!” – ne spune tatăl tânărului. Deşi condiţiile de detenţie sunt rezonabile (stă închis 20 de ore într-o celulă cu două paturi, are voie să se plimbe în curtea penitenciarului patru ore, timp în care i se permite să vorbească la telefon, atât cât ţine o cartelă de 15 euro), stresul este cel care îl macină pe Victor Faur.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor