Arădeni, verificaţi-vă actele de identitate

De Alin Gherasim
1Comentariu
Verificaţi data de expirare
Verificaţi data de expirare
Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad (DJEP) lansează un apel către locuitorii judeţului nostru ale căror cărţi de identitate sub pe cale să expire sau sunt expirate deja.

Iar accentul este pus, în special, pe arădenii care sunt plecaţi în străinătate, iar în aceste perioade vin acasă în concedii, existând statistici care arată că multe cărţi de identitate sunt expirate. „Ţinând seama de faptul că în această situaţie se regăsesc mulţi dintre cetăţenii români care, din diferite motive, sunt plecaţi în străinătate, având în vedere că aceştia se întorc pe perioada verii în ţară pentru a-şi petrece concediul de odihnă, facem un apel şi către aceste persoane pentru a-şi clarifica valabilitatea actelor de identitate”, spun cei de la DJEP. Ce trebuie să facă arădenii? În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul însoţit de unul dintre părinţi sau de reprezentantul său legal va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui act de identitate. În alte cazuri, cu minimum 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, titularul va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui nou document. Cei care au documente de identitate expirate sunt pasibili de a fi amendaţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor