Aradul este acreditat pentru salvarea montană și speologică

De Valentin Goran
Aradul este acreditat pentru salvarea montană și speologică
Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad a obținut certificatul de acreditare și operativitate și pentru formația județeană salvamont. Doar 10 servicii din 34 au primit certificarea la nivel național.

Județul nostru, prin Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo Arad, se află între primele zece servicii salvamont din România, după ce a obținut acreditarea și certificarea pentru salvarea montană și speologică. Certificarea capacităţii operative de intervenţie a formației salvamont a fost oferită pe o perioadă determinată de 1 an, termen în care serviciul, prin Consiliului Județean Arad, va fi nevoit să definitiveze amenajarea și dotarea unei baze de salvare montană în Stațiunea Moneasa și achiziționarea de mijloace specifice de transport și comunicații. În cadrul evaluării s-a urmărit activitatea și modul de organizare a structurilor salvamont judeţene şi locale, resursele umane, materiale şi financiare necesare desfășurării în condiții bune a activității de salvare montană precum și a asigurării condițiilor necesare interconectării din punct de vedere funcțional ale echipelor salvamont cu echipajele de sprijin ale ISU, SMURD, Ambulanță şi Inspectoratului General al Aviației din România.

Din 34 doar 10

Din cele 34 de structuri judeţene şi locale salvamont din România, în această primă etapă au întrunit condiţiile de acreditate serviciile publice salvamont din judeţele Arad, Bihor, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mureş, Neamţ, Prahova şi Sibiu, servicii care, în urma unei verificări finale care va fi realizată ulterior în teren de către o comisie formată din reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din Romania – ANSMR, a Consiliului Serviciilor Publice Salvamont din România – CSPSR şi a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă – DSU, vor primi certificatele de acreditare și certificare a operativității.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !