Aradul i-a „dat” Crucii Roşii Române „Voluntarul Anului”

De Diana Dutu
1Comentariu
Aradul i-a „dat” Crucii Roşii Române „Voluntarul Anului”
Samuel Dragoş a fost recompensat cu acest titlu la Gala Națională a Voluntarului de Cruce Roşie din România.

Spune despre Crucea Roşie că este a doua sa familie. E voluntar al filialei judeţene Arad de peste şapte ani, în prezent fiind membru ales în Comitetul Judeţean al Crucii Roşii. Samuel Dragoş are 26 de ani şi este medic rezident la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Iar zilele trecute a fost desemnat „Voluntarul Anului” în cadrul Galei Naţionale a Voluntarului de Cruce Roşie din România. Un titlu care îl onorează pe Samuel Dragoş, o distincţie care face cinste Crucii Roşii Arad şi Aradului însuşi.

„Consider că acest premiu este rodul muncii mele din timpul anului, dar şi a voluntarilor care mi-au fost alături, şi sunt mândru de faptul că şi ceilalți colegi ai mei din Crucea Roşie Română au apreciat asta. Toate activităţile de voluntariat pe care le-am desfăşurat le-am făcut din convingere şi cu convingerea că cineva care are nevoie va fi ajutat sau îndrumat. Crucea Roşie este a doua mea familie, în care m-am născut, am crescut şi voi continua să-mi pun amprenta, astfel încât să le fac cinste tuturor” – spune Samuel Dragoş.

El a fost premiat de către vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Kerem Kinik. Aflată la prima ediție, Gala Națională a Voluntarului de Cruce Roşie din România este un eveniment de recunoaștere publică a oamenilor care au avut o contribuție semnificativă în desfășurarea activităților filialelor de Cruce Roșie, pe parcursul anului.

Activitate

Samuel Dragoş s-a remarcat în cadrul filialei judeţene de Cruce Roşie Arad prin activitatea sa de: formator de prim ajutor (predă cursuri de prim ajutor în instituţii şi unități economice), jurizant şi organizator al concursului „Sanitarii pricepuți”, coordonator şi instructor al Detașamentului de intervenţie la dezastre, jurizant la concursuri naționale şi internaţionale de prim ajutor, acordare prim-ajutor la concursuri sportive, participant la programele de educaţie pentru sănătate în şcoli, participant la descărcare, pregătire şi distribuire materiale din donaţii (alimente, haine, materiale medicale). „Este comunicativ şi atrage voluntari la activităţile noastre. De asemenea, atrage fonduri financiare” – spune Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad, despre Samuel Dragoş.

Pe TVR, în decembrie

Gala Națională a Voluntarului de Cruce Roșie din România a fost prezentată de Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române și a avut loc în Pavilionul Romexpo din București. Întregul eveniment a fost înregistrat și va fi difuzat de Televiziunea Română pe posturile TVR1, TVR Internațional și TVR HD în luna decembrie a acestui an.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor