„Aradul, intre realitate si sperante”

De Simion Todoca
5Comentarii
„Aradul, intre realitate si sperante”
INTERVIU JA. Cu Ionel Ciupe, consilier municipal, preşedintele pe municipiu PLR, despre ce a fost în 2014 şi ce va fi în 2015-2016


D-le Ciupe, aţi fost unul dintre cei mai vocali consilieri, dacă nu chiar cel mai vocal. Ce veţi face dacă, în urma deciziei CCR, vă veţi pierde mandatul?

Ciupe. Când spuneţi „vocal” vă referiţi, probabil la faptul că am rămas foarte puţini consilieri care sancţionează derapajele antiArad ale puterii locale.Dacă pierd mandatul de consilier, voi continua să fac acelaşi lucru, în cadrul Partidului Liberal Reformator. Cu promisiunea că, liberal autentic fiind, nu mă voi referi, expresis verbis, la PNL, ci la noul PDL, care a înghiţit PNL şi i-a furat numele şi istoria.

V-aţi făcut bilanţul pe 2014. Cum vedeţi anul care a trecut şi ce credeţi că va fi pe viitor ?

Ciupe . Aşa cum am spus înainte, sunt şi voi fi liberal, aşa că am fost puternic marcat de dezastrul înregistrat de către PNL Arad, la alegerile europarlamentare, organizaţia municipală obţinând un scor sub cel al unui candidat independent, Mircea Diaconu. Faptul că, după aceea, cei care au coordonat campania, au rămas la conducerea organizaţiei municipale mi-a întărit bănuiala că soarta PNL fusese deja pecetluită. În scurt timp, tot ceea ce a însemnat PNL la Arad a dispărut, rămânând doar PDL. A fost ca sindromul Stockholm, victima pactizând cu torţionarul. Din fericire, mulţi dintre adevăraţii liberali, cei care nu aleargă după obţinerea de funcţii şi avantaje, indiferent de preţul plătit, au refuzat să se înroleze în PDL şi au ales să lupte în continuare pentru liberalism, în cadrul Partidului Liberal Reformator.Acum, că furtul tradiţiei şi istoriei PNL a fost parafat şi la Tribunal, mulţi alţi liberali, din municipiu şi judeţ, au anunţat că vin la noi.Sunt încurajaţi de faptul că la alegerile prezidenţiale, în condiţiile unei campanii pregătite într-un timp extrem de scurt şi a concurenţei unor competitori cu sprijin politic şi financiar masiv, Călin Popescu Tăriceanu a obţinut la Arad locul trei. Un argument la fel de important este acela că noua structură politică, singura liberală, a intrat la guvernare. Sunt convins că aportul celor doi miniştri liberali va fi foarte important în economia unei guvernări eficiente şi potrivite pentru actualul stadiu al României.PLR, chiar şi la dimensiunile actuale, reprezintă dreapta infinit mai bine decât aşa zisele forţe de dreapta, conduse de către oameni care toată viaţa au trăit şi s-au îmbogăţit pe seama statului, furând banul public, în loc să-l chivernisească.În ciuda multiplelor perdele de fum, sunt convins că actualul Guvern va duce până la capăt mandatul, încredinţat de către români, pe baza programului USL. Care, prin intermediul PLR, continuă, curăţat doar de câteva elemente impuse, la masa negocierilor, de către cei care şi-au trădat electoratul şi s-au predat duşmanului. Întotdeauna am afirmat că în politică nu există duşmani, ci doar adversari politici. De această dată, pot să vorbesc, fără teama de a greşi, PDL nu a fost adversar, ci duşman al poporului, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile, când DNA face ravagii, confirmă acest lucru.

Ce planuri aveţi pentru perioada următoare ?

Ciupe. Anul 2015 nu este unul electoral, dar îl atacăm în forţă, cu multă muncă, organizare şi implicare în consolidarea structurilor PLR în municipiu şi judeţ. Am rămas singurii reprezentanţi ai dreptei liberale, dar alături ne vor fi şi oameni noi, capabili să câştige primării şi consilii locale, să contracareze cu succes perpetuarea puterii locale PDL-iste în CLM şi CJA şi, de ce nu, la Primăria Municipiului. Vrem ca Aradul să se scuture de praful unei administraţii lacome şi incompetente, să ajungă de la realitatea Orweliană instalată acum zece ani, la ceea ce am sperat şi sperăm cu toţii: un judeţ şi un municipiu administrate de către oameni capabili şi hotărâţi să reprezinte şi să apere interesele cetăţeanului. Să contribuim, pe plan local, prin propulsare de parlamentari, la formarea unui Parlament pe care ni-l dorim, ca toţi românii, mai suplu, mai serios, mai profesionalizat. Prea sunt mulţi parlamentari de umplutură, adevăraţi saci cu cartofi ai partidelor, cum, cu un cinism tipic, s-a exprimat un important lider local PDL, în sensul că partidul său câştigă alegerile chiar dacă pune, pe post de candidaţi, saci cu cartofi. El şi acoliţii lui au şi reuşit, de altfel, la momentul respectiv, să facă acest lucru, atât pe plan naţional, cât şi pe plan local. Celor de pe plan local, le spun că încă nu este prea târziu să nu se mai lase manipulaţi, pentru ca pe urmă să plătească ei oalele sparte, în timp ce „comandantul” se spală pe mâini, aruncând totul în cârca lor. Le sugerez, spre binele lor, să preia strategia PLR, renunţând la principiul dadaismului- „gândul se alcătuieşte în gură”. Uitaţi, dacă nu voi mai fi consilier municipal, le dau voie să preia şi să susţină, în nume propriu, cele peste 20 de proiecte depuse de mine până acum, precum şi pe cele pe care am de gând să le depun, dacă rămân consilier.Chiar dacă voi pierde mandatul, PLR Arad va aduce în atenţia arădenilor toate proiectele pe care le are pentru ei, pentru ca, împreună, să aducem Aradul acolo unde îi este locul, în elita oraşelor europene. Împreună, vom îmbunătăţi proiectele, în aşa fel încât Aradul să fie căutat de către investitori români şi străini, de către turişti români şi străini, care vor veni la Arad pentru cu totul alte motive decât să asculte „verde-nrourat” cântat de către Falcă, în turnul sfatului sau la arteziana de pe Mureş. Punctual, voi prezenta viziunea de ansamblu deîndată ce Parlamentul României va decide dacă voi vorbi şi în calitate de consilier municipal sau doar în numele Partidului Liberal Reformator.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor