„Aradul vazut de artisti”

De Vasile Filip
„Aradul vazut de artisti”
Simpozion organizat de Galeria „Delta” şi Primăria Arad în cadrul „Zilelor Aradului”

ARAD. În aceste zile, artişti platici din ţară şi de peste hotare vor participa la simpozionul de pictură, grafică şi gravură „Aradul văzut de artişti”.

În cadrul acestui proiect se vor realizate 30 de lucrări (ce vor fi donate Primariei Arad), artiştii fiind coordonaţi de prof. univ. dr. Dumitru Şerban.

SONY DSC

Se va lucra în studiouri de creaţie aparţinând Asociaţiei „Filiala din Arad a Uniunii Artiştilor Plastici”, în Galeria de Artă „Delta”, precum şi în spaţii libere. Vor fi realizate lucrări de pictură, grafică şi gravură, ce vor fi expuse în galeriile de artă, într-o expoziţie de trei de zile, ce va avea vernisajul în data de 23 august. De asemenea, se va realiza un workshop (atelier deschis), atât în Galeria „Delta”, cât şi în atelierele de creaţie din str. C. Coposu.

„Prin lucrarile realizate în cadrul simpozionului, ne-a spus sculptorul Dumitru Şerban, preşedintele filialei Arad a UAP – se urmăreşte punerea în valoare a specificului local istoric, a arhitecturii, peisajului urban arădean, precum şi o retrospectivă a graficianului Ioan Cott, personalitate a artei arădene, a cărei operă a dominat timp de 60 de ani grafica românească (se va face arhivarea operei artistului şi se va imprima un număr de opere ale acestuia). De asemenea, se doreşte a se realiza opere care să sublinieze identitatea oraşului şi să se extragă din context acele elemente specifice culturii arădene”.

 

Artişti şi opere

Organizatorii apreciază că expoziţia şi workshop-ul vor conduce la o cunoaştere aprofundată a operei artiştilor participanţi, a modalităţii şi tehnicilor aplicate de către aceştia pentru realizarea lucrărilor, precum şi o mai bună înţelegere a identităţii Aradului.

 

Citat: „Interacţiunea dintre artişti şi vizitatori va da o altă perspectivă asupra artelor vizuale” (Dumitru Şerban)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !