Artă arădeană în Capitală

De Vasile Filip
Artă arădeană în Capitală
Artista arădeană Aneta Beatrice Filip, în expoziţia „Popas în Transilvania” din Bucureşti.

În prima lună a primăverii, Galeria Labyrinth (Education Point) din București a găzduit o nouă expoziție de pictură și grafică, intitulată „Popas în Transilvania” (curatoriată de Adina Moldova Țitrea), la care a participat şi artista arădeană Aneta Beatrice Filip.

Artişti din toată ţara

Acestei provocări i-au răspuns artiștii: Dorin Apreutesei, Bogdan Calciu, Ioana Condurăţeanu, Monica Cristea, Monica Dărac, Cerasela Dragoş, Aneta Filip, Dan Marian Geleleţu, Elena Hâncu, Lila Lungulescu, Ecaterina Mihai, Luminiţa Cornelia Nicolau, Dana Nechita, Dorina Necula, Daniela Novac, Daniela Florentina Oană, Stela Marinela Radu, Mihaela Rotaru, Carmen Cecilia Rusu, Luminiţa Săvulescu, Maria Stoian, Raluca Şerban, Emilia Trandafir, Paula Vlădescu, Mariana Ţigănaş şi Adina Moldova Ţitrea.

Momente unice împreună

După cum ne-a declarat Aneta Filip, „vernisajul (ce a avut loc recent) a fost un eveniment în sine, cu discuții despre artă, interpreți de muzică transilvăneană și alte momente surpriză cu invitații. Expozițiile organizate și curatoriate de doamna Adina Moldova Țitrea, au de cele mai multe ori o idee națională pe lângă cea estetică, reunind artiști din cele mai diferite colțuri ale ţării: București, Galați, Iași, Arad, Botoșani, Câmpia Turzii, Cluj, Sibiu etc, artiști care nu numai că participă cu lucrări dar și ajung în București, în serile vernisajelor, cu trenul sau avionul, bucurându-se împreună de momente unice împreună cu invitații lor”.

„Expoziția – ne-a mai mărturisit Aneta Filip – a fost un mare succes pentru că am întâlnit artiști foarte talentați și pasionați de munca lor. Doresc să mulțumesc și pe această cale d-nei Țitrea Adina Moldova, d-lui Marius Tița și publicului numeros care ne-a onorat cu prezența.”

La vernisaj

Expoziţia a fost deschisă de o scurtă prezentare istorică a temei de către dna. Adina Moldova Țitrea iar partea artistică a fost comentată de dr. Marius Tita, critic de artă.

„Tema expoziției a fost «Castelele medievale și biserici fortificate din Transilvania»” (Aneta Filip)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !