Artă şi concordie la Budapesta

De Vasile Filip
La deschiderea expoziţiei FOTO: FAN
La deschiderea expoziţiei FOTO: FAN

La Primăria sectorului XII din Budapesta, a avut loc, zilele trecute,un eveniment special, pregătit pas cu pas pe parcursul a 5 ani: Înfrăţirea dintre Primăria Municipiului Arad şi Primăria sectorului XII din Budapesta.
Aradul a fost reprezentat oficial la eveniment de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi de viceprimarul Levente Bognar iar Primăria sectorului XII Budapesta de primarul Pokornyi Zoltan şi de viceprimarul Fonti Krisztina.
Realizarea acestui deziderat are o importanţă însemnată întrucât deschide posibilitatea derulării comune a unor proiecte de anvergură pe diferite teme, cu rezultate reciproc avantajoase.
Momentul solemn al semnării documentelor oficiale de către primarii şi viceprimarii celor două părţi a fost precedat de vernisajul expoziţiei personale de grafică a pictorului arădean Onisim Colta, intitulată semnificativ „Artă şi concordie.”
Artistul a venit cu un număr de 17 desene, executate pe hârtie manuală, pe tema cărţii, cartea ca depozitar al înţelepciunii „divine”, al Cuvântului care aduce Întruparea.
Expoziţia a fost foarte apreciată de public şi de artiştii maghiari prezenţi, pentru unitatea de stil, claritatea temei şi măiestria execuţiei lucrărilor. Curatorul expoziţiei a fost pictorul Szabo-Siska Hajnalka, cea care a şi făcut prezentarea bilingvă a expoziţiei.
În calitate de gazdă a luat cuvântul primarul Pokornyi Zoltan (fost ministru al Învăţământului) iar din partea Aradului, primarul Gheorghe Falcă. Atmosfera a fost una caldă, de cordialitate sinceră, ambele părţi manifestând vădit dorinţa de colaborare pe termen lung.

Pentru candidatură

Acestă Înfrăţire constituie o nouă piesă, împortantă, în dosarul de candidatură al Aradului, din toamnă, la statutul de capitală europeană a culturii0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !