Asediul boschetarilor în Vlaicu

De Valentin Goran
20Comentarii
O viață fără griji FOTO: V.G.
O viață fără griji FOTO: V.G.
Mai mulți oameni ai străzii şi-au făcut casă dintr-o platformă de gunoi din cartierul Vlaicu şi îi terorizează pe locuitorii zonei.

În cartierul Aurel Vlaicu copiii se joacă printre… boschetari. Cât de dureroasă e situaţia? Atât încât părinții s-au revoltat. Boschetarii fac istorie deja aici în condiţiile în care situația persistă de ceva vreme. Poliția Locală Arad o cunoaşte şi intervine pentru a o stopa. Degeaba, însă. Boschetarii revin de fiecare dată. A doua zi sunt înapoi printre copiii care se joacă.

Locul cu pricina este situat la blocurile Z, între străzile Călărașilor și Fulgerului. Aici, în spatele blocurilor, este amenajat un loc de joacă pentru copii, iar lângă el este construită o platformă de gunoi. Până aici totul frumos şi cu iz arădean. Problema a luat naştere însă peste noapte: platforma de gunoi a fost ocupată de şase oameni ai străzii care au pus stăpânire pe gunoiul menajer al locuitorilor. Încet dar sigur au devenit chiar agresivi cu cei care se încumetă să își arunce gunoiul la ghenă, fără a trece de proba de foc: controlul „bagajelor” executat de către cei şase boschetari. O întâmplare devenită cumva regulă la blocurile Z, spre disperarea tuturor. E legea celor şase care au devenit proprietari peste platforma de gunoi şi zona din imediata ei vecinătate.

„Acești boschetari au ocupat efectiv spațiile pentru colectarea gunoiului din zonă. Şi-au adus la un moment dat pat, dulapuri. Practic, s-au mutat acolo. Eu și cu soția mea sunăm de două ori pe zi la Poliția Locală, le scriem sesizări, ba chiar le trimitem poze cu acești boschetari. Degeaba, ei sunt tot acolo. Chiar dacă polițiștii îi împrăștie, se întorc după câteva ore. Unde mai pui că la zece metri de rampa cu pricina este un parc de joacă pentru copii. Parc în care boschetarii noaptea își fac nevoile și trag ca și animalele nisip peste”, își varsă oful un locuitor din această zonă.

Arădeanul vine și cu o soluție: „Îi îndemn pe toți cetățenii din zonă să ne coalizăm și să semnalăm această situaţie nedorită, în permanență, la Poliția Locală şi la Poliţia Statală, pentru a face ceva cu acești boschetari. Poate până la urmă vom reuși să stăm liniștiți într-un loc curat. Să nu mai stăm cu frica în sân ca nu cumva să se întâmple o nenorocire cu copiii sau nepoțeii noștri”.

Boschetarii sunt agresivi

Am contactat reprezentanții Poliției Locale Arad pe această temă, iar Viorica Graur, directorul instituţiei, ne-a spus: „Cunoaștem această situație. Am trimis de nenumărate ori polițiști acolo și i-am dispersat. Sunt două sau trei familii care vin în zona platformei de gunoi. Știm că aceștia și agresează locuitorii din zonă. Primăria are câteva variante pentru a închide acea platformă, astfel încât numai cei care sunt arondați să o poată folosi. Căutăm soluţia cea mai bună şi o vom aplica cât mai curând posibil”.

O situație fără ieșire

„Am aplicat multe amenzi, dar nu au cu ce să plătească. Nu pot fi constrânşi. Până când nu se găsește o soluție pentru a împiedica accesul la tomberoanele de gunoi este dificil, deoarece se întorc de fiecare dată acolo”, a punctat Viorica Graur.

O situaţia vecină cu nebunia. Un cerc vicios creat în timp de toţi: arădenii care dau bani cerşetorilor, legea care nu vine în sprijinul celor terorizaţi de boschetari, oamenii legii care, cu legea în mână, nu pot să facă ordine decât pentru câteva ore. Pentru că Aradul a devenit peste noapte, fără să ne dăm seama ca să putem interveni din timp, paradisul oamenilor străzii, boschetarilor, aurolacilor veniți de prin toată țara şi stabiliţi aici pentru că aici, la Arad, le place și le e bine…Și sunt tot mai mulți.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor