Asfalt pe autostrada Nadlac-Arad

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
10Comentarii
Au turnat asfalt pe autostradă FOTO: A.G.
Au turnat asfalt pe autostradă FOTO: A.G.
Constructorul a reuşit să toarne primul strat pe asfalt pe toată lungimea autostrăzii Nădlac-Arad.

ARAD. Se lucrează din greu pe autostradă, iar asocierea care a câştigat contractul pentru reluarea lucrărilor de realizare a şoselei de mare viteză îşi propune să respecte graficul de construcţie. Potrivit Mediafax, chiar în cursul zilei de luni s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt pe autostrada Nădlac-Arad, lotul 1, ajungându-se cu utilajele la frontiera cu Ungaria.

„Suntem la limita de contract cu lucrările de asfaltare, respectiv la frontiera cu Ungaria. Toţi cei 22 de kilometri au primul strat de asfalt, cu mici întreruperi, pentru că pasajele şi podeţele nu au fost realizate încă”, a anunţat directorul adjunct al şantierului, Dănuţ Dascălu. Asfaltul se întinde, în prezent, de la graniţă până în oraşul Pecica, pe toată lungimea lotului 1 al şoselei de mare viteză, însă autostrada este încă departe de a fi funcţională.

Veştile bune venite dinspre constructor continuă. Acelaşi director adjunct al şantierului, Dănuţ Dascălu, a anunţat că stratul de uzură, adică ultimul strat de asfalt ce urmează a fi turnat, va fi finalizat, teoretic, până la sfârşitul acestei luni, iar toată lucrarea va fi gata până în luna decembrie, cu o lună mai repede decât s-a stabilit în contract. „Peste 50 la sută din proiectul cuprins între graniţă şi Pecica este realizat. O mare parte din lucrările ce au mai rămas o reprezintă construirea unor pasaje, a unor podeţe, dar şi realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale, precum şi lucrări de siguranţă şi dotări”, a mai spus Dascălu.

Aşteptare pe lotul 2

Din păcate, în ceea ce priveşte lotul 2 al autostrăzii, nu mai vine nicio veste. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au anunţat, la mijlocul lunii iulie, cu ocazia unei vizite pe autostradă, că ofertele pentru realizarea lotului 2 sunt primite până la sfârşitului lui iulie. A început deja luna august, dar nimeni nu mai spune nimic despre segmentul de autostradă dintre Pecica şi Arad. La momentul vizitei pe şantier, premierul Victor Ponta anunţa faptul că, dacă nu vor fi depuse contestaţii, lotul 2 ar putea fi gata până în primăvara anului viitor. Asta în condiţiile în care lotul 1 va fi gata, dar nu va avea nici început şi nici sfârşit. Şi asta pentru că nu se poate lega de centura Aradului decât după finalizarea lotului 2, iar maghiarii au întârziat şi ei cu autostrada lor care se preconizează a fi gata de abia în toamna anului viitor.

Abandonat şi reluat

Lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad a fost câştigat, în anul 2011, de compania Romstrade. Dar, după ce Nelu Iordache, administratorul firmei, a delapidat banii pentru autostradă, contractul a fost reziliat. A urmat o nouă licitaţie, iar asocierea Astaldi-Max Bogl a fost desemnată câştigătoare şi a reluat lucrările la primul tronson al autostrăzii.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor