aradon.ro Web analyticsAsfalt pe autostrada Nadlac-Arad

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Constructorul a reuşit să toarne primul strat pe asfalt pe toată lungimea autostrăzii Nădlac-Arad.
Scris de Alin Gherasim - Constructorul a reuşit să toarne primul strat pe asfalt pe toată lungimea autostrăzii Nădlac-Arad.

ARAD. Se lucrează din greu pe autostradă, iar asocierea care a câştigat contractul pentru reluarea lucrărilor de realizare a şoselei de mare viteză îşi propune să respecte graficul de construcţie. Potrivit Mediafax, chiar în cursul zilei de luni s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt pe autostrada Nădlac-Arad, lotul 1, ajungându-se cu utilajele la frontiera cu Ungaria.

„Suntem la limita de contract cu lucrările de asfaltare, respectiv la frontiera cu Ungaria. Toţi cei 22 de kilometri au primul strat de asfalt, cu mici întreruperi, pentru că pasajele şi podeţele nu au fost realizate încă”, a anunţat directorul adjunct al şantierului, Dănuţ Dascălu. Asfaltul se întinde, în prezent, de la graniţă până în oraşul Pecica, pe toată lungimea lotului 1 al şoselei de mare viteză, însă autostrada este încă departe de a fi funcţională.

Veştile bune venite dinspre constructor continuă. Acelaşi director adjunct al şantierului, Dănuţ Dascălu, a anunţat că stratul de uzură, adică ultimul strat de asfalt ce urmează a fi turnat, va fi finalizat, teoretic, până la sfârşitul acestei luni, iar toată lucrarea va fi gata până în luna decembrie, cu o lună mai repede decât s-a stabilit în contract. „Peste 50 la sută din proiectul cuprins între graniţă şi Pecica este realizat. O mare parte din lucrările ce au mai rămas o reprezintă construirea unor pasaje, a unor podeţe, dar şi realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale, precum şi lucrări de siguranţă şi dotări”, a mai spus Dascălu.

Aşteptare pe lotul 2

Din păcate, în ceea ce priveşte lotul 2 al autostrăzii, nu mai vine nicio veste. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au anunţat, la mijlocul lunii iulie, cu ocazia unei vizite pe autostradă, că ofertele pentru realizarea lotului 2 sunt primite până la sfârşitului lui iulie. A început deja luna august, dar nimeni nu mai spune nimic despre segmentul de autostradă dintre Pecica şi Arad. La momentul vizitei pe şantier, premierul Victor Ponta anunţa faptul că, dacă nu vor fi depuse contestaţii, lotul 2 ar putea fi gata până în primăvara anului viitor. Asta în condiţiile în care lotul 1 va fi gata, dar nu va avea nici început şi nici sfârşit. Şi asta pentru că nu se poate lega de centura Aradului decât după finalizarea lotului 2, iar maghiarii au întârziat şi ei cu autostrada lor care se preconizează a fi gata de abia în toamna anului viitor.

Abandonat şi reluat

Lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad a fost câştigat, în anul 2011, de compania Romstrade. Dar, după ce Nelu Iordache, administratorul firmei, a delapidat banii pentru autostradă, contractul a fost reziliat. A urmat o nouă licitaţie, iar asocierea Astaldi-Max Bogl a fost desemnată câştigătoare şi a reluat lucrările la primul tronson al autostrăzii.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 9

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.