Ateliere interactive la Muzeu

De A.S.
În atelierul de pictură
În atelierul de pictură
Complexul Muzeal Arad organizează interesante ateliere interactive în „Noaptea Muzeelor”.

ARAD. Complexul Muzeal Arad invită arădenii la evenimentul „Noaptea Muzeelor 2015” (sâmbătă, 16 mai, începînd cu ora 20.00), în cadrul căruia
vor avea loc, atât expoziţii şi proiecţii de filme, cât şi ateliere interactive, pentru cei mici și adulţi. Atelierele se vor desfăşura în expoziţia de arheologie şi istorie de la Palatul Cultural, la Muzeul de Artă şi Sala Clio.

Pictură pe basorielief

În cadrul Expoziţiei de arheologie (intrarea dinspre Bulevardul Dragalina, în Palatul Cultural) va fi deschis, de la ora 20.00, un „Atelier de pictură pe basorielief pentru copii și adulți”. Voluntarii Asociației Culturale Noua Acropolă Timișoara și Arad, au pregătit un atelier de pictură inspirat din cultura antică a Egiptului.
Atât cei mici, cât și adulții sunt invitați să descopere și să picteze în ulei pe basorelief, câteva din cele mai profunde simboluri ale acestei civilizații, alături de tinerii voluntari: Ochiul lui Ra, Scarabeul, Barca Egipteană, Floarea de Lotus, Regina Nefertari. Pentru înscrieri și alte informații privind acest atelier, puteţi să contactați voluntarii Asociației Culturale Noua Acropolă la numărul de telefon: 0749 067 441.

atelier de pictura_arheologie

Reconstituire istorică

În Expoziţia de istorie (intrarea dinspre Bulevardul Dragalina), de la ora 20.00:
„Reconstituire istorică. Prezentare de uniforme de voluntari ardeleni din armata română din timpul Primului Război Mondial”
Membrii Grupului de iniţiativă „Dimitrie Ţichindeal” Arad și ai Asociaţiei „Datina Străbună”, invită arădenii la reconstituirea unor momente din primul război mondial și prezentarea profesionistă a uniformelor şi echipamentelor militare, care reproduc cât mai fidel realitatea din urmă cu un secol.
Românii ardeleni, cetăţeni ai monarhiei austro-ungare, au încercat să se alăture României cu mult timp înaintea izbucnirii primului război mondial. În momentul începerii conflagraţiei mondiale, românii ardeleni și-au manifestat nesupunerea faţă de autorităţile austro-ungare: rezerviştii nu se prezentau la ordinul de chemare; tinerii refuzau să se prezinte în faţa comisiilor de încorporare; ostaşii ardeleni dezertau din unităţi, pe drum spre front sau chiar pe front, cei căzuţi în prizonierat, s-au alăturat armatei române. Se estimează că, cca 100.000 români ardeleni au servit în armata română între anii 1916-1919.

Atelier de fotografie

În Expoziţia de istorie (intrarea dinspre Bulevardul Dragalina), de la ora 20.00: Expoziția „Zâmbiți, vă rog! Tessék mosolyogni! Bitte lächeln! Amintiri fotografice arădene”
Colecționarii arădeni, Nelu Scripciuc și, respectiv, Mircea Boran și membrii Foto Club Arad, organizează în cadrul expoziției un atelier de fotografie pentru arădeni, unde vor fi prezentate aparate și tehnici fotografice folosite în trecut de cei mai cunsocuți și apreciați artiști fotografi din Arad.

În spaţiul artistului

În sala Ovidiu Maitec (Str. Gh. Popa 2-4, etaj 2) a Muzeului de Arad, sunteţi aşteptaţi – de la ora 20.00 – în „Atelierul interactiv” al artistului vizual Adrian Sandu. Este o invitație la dialog cu artistul arădean, într-un spațiu expozițional viu, conceput ca o instalație de proporţii. Atelierul, deschis pentru arădeni la Noaptea Muzeelor, este o invitație în spaţiul de lucru al artistului, un spațiu în care publicul nu are prea des ocazia să intre, un spațiu rezervat de regulă doar colegilor de breaslă, criticilor sau colecţionarilor.

Atelier de pictură al elevilor

În sala Clio (str. Horea 10), de la ora 20.00, în cadrul expoziției de artă „Portretul: subiect / subiectivism”, ce cuprinde lucrări de pictură și sculptură românească din colecția muzelui arădean, elevii Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad vor lucra portrete inspirați de maeștrii artei românești sau vor interpreta fizionomii contemporane. Atelierul tinerilor arădeni va fi coordonat de prof. Ioana Țugulea.

Parteneri

Partenerii Complexului Muzeal Arad la acest eveniment sunt: Consiliul Județean Arad, Rețeaua Națională a Muzeelor din România, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” Arad, Parcul Natural „Lunca Mureșului” Arad, Asociația „Foto Club” Arad, Foto „Club Pro Arad”, Grupul de iniţiativă „Dimitrie Ţichindeal” Arad, Asociaţia „Datina Străbună”, Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, Liceul de arte „Sabin Drăgoi” Arad, Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova, Pavel Filipaș, Cenaclul „Muza” din Lipova, voluntarii Asociației Culturale „Noua Acropolă” Timișoara și Arad, colecționarii Kiss Gabriel, Mircea Boran și membrii Foto Club Arad, Nelu Scripciuc și Visky Francisc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !