Au aplicat pentru definitivat

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
Vin examenele
Vin examenele
Profesorii trebuie să treacă prin acest examen pentru a avea dreptul de a profesa în sistemul de învățământ preuniversitar.

Etapa de preluare a dosarelor pentru examenul de definitivat s-a încheiat în ultima lună a anului 2015. Și-au depus actele necesare 227 de profesori, din care cei mai mulți la disciplina învățători, educatori și la limbi străine. Din informațiile ISJ Arad, doar două dosare au fost respinse pentru că respectivii candidați nu îndeplineau condițiile de înscriere. Conform legii, toți cei care au intrat în sistem, după anul 2012 au dreptul să susțină acest examen (un fel de rezidențiat în învățământ) de trei ori în primii cinci ani de muncă, dar doar după primul an în care a predat cu normă întreagă și neîntrerupt. Pentru cei care au intrat în sistem înainte de 2012, pot susține acest examen de 3 ori în primii șapte ani la catedră.

Ce urmează

Primul pas sunt inspecțiile la clase. Până pe 17 iunie fiecare dintre candidați va fi inspectat la clasă de cel puțin două ori de către inspectorul pe disciplina de examen și de către directorul școlii. Notele de la inspecții nu pot fi contestate. Examenul scris este programat pe data de 4 august.

Intră în examenul scris de definitivat profesorii care, la inspecții, au media cel puțin 8 și care au predat cel puțin 1 an. Examenul scris de definitivat durează 4 ore, iar nota minimă de promovare a probei scrise este 8.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !