Avocat din Arad, judecat pentru înşelăciune

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
12Comentarii
Avocat din Arad, judecat pentru înşelăciune
Un avocat din cadrul Baroului Arad a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, după ce a luat o grămadă de bani fără a avea acest drept.

A încasat o grămadă de bani de la oameni care aveau probleme cu legea, dar nu avea acest drept. Ciprian Ioan Ciocu, avocat în cadrul Baroului Arad, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, fiind acuzat de comiterea a trei infracţiuni de înşelăciune. Ce spun procurorii? „Inculpatul Ciocu Ciprian-Ioan, în calitate de avocat în cadrul Baroului Arad, a fost angajat de o parte civilă pentru formularea şi susţinerea unei plângeri împotriva unui proces-verbal de contravenţie, încasând, cu titlu de onorariu, suma de 230 lei. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nicio cerere în justiţie, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 2.730 lei, reprezentând contravaloarea onorariului de avocat (230 lei) şi a amenzii contravenţionale plătite (2.500 lei)”. Mai pe scurt, avocatul a luat bani, dar nu a făcut niciun demers în instanţă. Mai mult, nici măcar nu avea dreptul de a profesa.

Alte două înşelăciuni

Procurorii explică şi modul în care au fost comise şi celelalte două infracţiuni de înşelăciune. „În lunile noiembrie 2014, decembrie 2014 şi ianuarie 2015, inculpatul Ciocu Ciprian-Ioan, în aceeaşi calitate, a primit în trei tranşe suma de 22.400 euro de la o parte civilă care l-a angajat pentru formularea şi susţinerea unei cereri de revizuire penală şi a unei cereri de întrerupere a executării pedepsei închisorii. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie, i-a prezentat înscrisuri plăsmuite pentru a dovedi destinaţia aparentă a sumelor de bani plătite, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 22.400 euro, reprezentând contravaloarea sumei achitate. În luna ianuarie 2015, inculpatul Ciocu Ciprian-Ioan a fost angajat de o parte civilă pentru formularea şi susţinerea unei cereri de liberare condiţionată la o instanţa de judecată din Arad, încasând cu titlu de onorariu suma de 1.500 euro. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 1500 euro, reprezentând contravaloarea sumei plătite”, spun anchetatorii. Ciocu a folosit aceeaşi metodă şi în aceste două cazuri, adică a încasat banii, dar nici măcar nu a depus documente la instanţă.

La judecată

Procurorii au finalizat rechizitoriul şi l-au trimis instanţei, aşa că Ciprian Ioan Ciocu a fost trimis în judecată, dosarul aflându-se pe rolul Curţii de Apel Timişoara.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor