Bani pentru patru comune arădene

De Valentin Goran
4Comentarii
Bani pentru patru comune arădene
Află care sunt comunele care au primit bani de la CJA și pe ce vor fi cheltuiți.

Patru comune arădene au motive reale de bucurie. Nu mai puțin de 1.410.000 lei, ce însumează peste 310.000 euro, vor fi investiți pentru construirea unei grădinițe, a unei școli, pentru modernizarea de străzi și extindere rețea apă, dar și pentru reabilitarea unui cămin. Cele patru comune sunt: Semlac, Zădăreni, Seleuș și Zăbrani. Această sumă, ce va fi investită, provine din repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Arad a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 20% din cote defalcate din impozitul pe venit pe anul 2016, fiind aprobată și votată de consilerii județeni, joi, 29 noiembrie.

Unde ajung banii

Dar haideți să vedem concret ce promit oficialii că vor face cu acești bani și cum au fost repartizați. Prima „vizată” este localitatea Semlac, unde au fost alocați 400.000 lei, bani cu care va fi construită o clădire pentru școala generală ce va fi compusă din 19 săli de clasă și patru laboratoare. La Zădăreni va fi construită o grădiniță (30.000 lei) și vor fi amenajate trotuare de pe tronsoanele I, II și III (270.000 lei). În localitatea Seleuș, consilierii au votat pentru modernizarea și asfaltarea mai multor străzi, extinderea rețelei de apă, construirea unei rețea de canalizare și a unei stații de epurare, dar și construirea unei capele mortuare, investiții ce se vor ridica la peste 360.000 lei. Ultima localitate vizată de consilierii județeni, unde au fost alocați 350.000 lei, este Zăbrani. Aici va fi realizată canalizarea menajeră și lucrări de pietruire, iar căminul din localitate va fi reabilitat.

Taguri: , , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor