Banii europeni sunt foarte… scumpi

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
Banii europeni sunt foarte… scumpi
Consiliul Judeţean va plăti peste un milion de lei cotizaţie la ADR Vest.

Banii europeni nu se câştigă uşor. Mai mult, administraţiile locale riscă să depună proiecte, să cheltuie alte fonduri pentru întocmirea lor, iar, în final, să nu primească finanţare. Totuşi, numai pentru a putea spera la fonduri europene, Consiliul Judeţean Arad plăteşte o mică avere. Şi asta cu titlu de cotizaţie către Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, instituţie care se ocupă de verificarea şi implementarea proiectelor europene.

O hotărâre de consiliu care a fost adoptată deja vorbeşte despre mai bine de un milion de lei, bani care vor fi achitaţi de CJA cu titlu de cotizaţie. „Rolul ADR Vest este de a contribui la dezvoltarea durabilă şi la prosperitatea Regiunii Vest, prin încurajarea investiţiilor, angajarea permanentă în procesul de restructurare industrială şi de crearea de noi locuri de muncă. O sursă importantă de finanţare a ADR Vest este reprezentată de plata contribuţiei la Fondul pentru Dezvoltare Regională a Consiliilor Judeţene care fac parte din Regiunea Vest”, se arată în referatul care însoţeşte hotărârea.

Aşadar, ADR are nevoie de bani de la consiliile judeţene din vestul ţării, inclusiv de la Arad, pentru a putea funcţiona. Iar suma pe care o va achita CJA nu este deloc mică: 1.046.192. Şi asta nu e tot. Pe lângă această sumă, Consiliul Judeţean va mai plăti încă 100.000 de lei şi către Biroul pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea, birou care se ocupă de proiectele comune implementate de judeţele din România şi Ungaria. Aşadar, până să ajungem la banii europeni, avem de plătit sume destul de mari numai pentru că facem parte din instituţiile mai sus enumerate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !