Bătaie de joc cu capace de canal

De Diana Dutu
12Comentarii
Bătaie de joc cu capace de canal
Spre exasperarea arădenilor care locuiesc sau circulă pe strada Ioan Alexandru-partea cu linia ferată.

Deşi e lungă de doar 400 de metri, are nici mai mult, nici mai puţin de… 20 de guri de canal! Vorbim despre strada Ioan Alexandru–partea cu linia ferată, adică porţiunea cuprinsă între bulevardul Iuliu Maniu şi strada Ioan Neculce. Şi ne referim doar la gurile de canal de pe partea carosabilă, nu şi la cele de pe trotuar…

N-ar fi nicio problemă cu numărul exagerat de mare de guri de canal dacă capacele s-ar închide etanș, respectiv dacă garnitura nu ar ceda. Din păcate, cu excepţia a două-trei, toate sunt denivelate, iar capacele se mişcă de fiecare dată când roţile unei maşini trec peste ele. Şi trec destule maşini pe această stradă, ne asigură riveranii, care sunt exasperaţi de zgomotul rezultat.

Dublu deranj

Pe lângă deranjul fonic constant pe care îl resimt cetăţenii ce locuiesc aici, şi conducătorii auto care circulă pe această stradă se declară deranjaţi de denivelările (nepermis de mari în unele locuri) din jurul gurilor de canal. Problema e că unele sunt aglomerate pe o suprafaţă restrânsă şi nu ai cum să le feresti: scapi de una, dai în alta! Iar asta se întâmplă în ciuda faptului că strada a fost reabilitată, asfaltată. „Cum s-a putut face recepţia lucrării în condiţiile în care în jurul gurilor de canal sunt denivelări? Practic, sunt ca nişte gropi lăsate în mijlocul drumului… Aşa o fi fost prevăzut în proiect?! Sau n-au fost în stare, pur şi simplu, să-şi facă treaba cum trebuie? Cine răspunde pentru deranjul nostru?” – întreabă, unul dintre locuitorii de pe strada Ioan Alexandru.

În stand by de 2 săptămâni

Nimeni nu pare a avea, cu adevărat, grija oamenilor. Şi când spunem asta, luăm în calcul şi faptul că, de mai bine de două săptămâni, au început lucrările pentru înlocuirea unuia dintre capacele de canal. A fost decapată o suprafaţă din jurul gurii de canal, a fost schimbat capacul şi… gata! Au fost „plantate” două indicatoare în faţa şi în spatele noului capac de canal, care atenţionează că drumul e… în lucru. Adică mai trebuie turnat un strat subţire de asfalt, în jurul noului capac, pentru a nivela suprafaţa decapată. De peste două săptămâni se aşteaptă executarea acestei „complicate” operaţiuni!
Nu e asta bătaie de joc?

Altă lume

Vă propunem, în final, o scurtă incursiune în lumea celor care demonstrează că știu meserie atunci când montează un capac de canal. Desigur, e o lume paralelă cu cea în care trăim noi…12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor