Bibarţ, către consilierii PSD: Ruşinică!

De Diana Dutu
6Comentarii
Bibarţ, către consilierii PSD: Ruşinică!
© Călin Bibarţ
Viceprimarul a scos de la sertar un document din 2009 care demonstrează că PSD a fost de acord cu divizarea CET.

Deşi proiectul privind fuziunea celor două CET-uri a fost aprobat, joi, în şedinţa CLM, povestea merge mai departe. De data aceasta, pe linie politică.

În intervenţia sa de joi, din plenul CLM, social-democratul Adrian Todor a criticat decizia luată în urmă cu şapte ani, când aleşii locali au hotărât divizarea CET şi, de asemenea, l-a criticat pe primarul Gheorghe Falcă care a susţinut divizarea.

„Vom căuta voturile din 2009 pentru că s-ar putea să aveți niște surprize și atunci vor trebui adresate și niște scuze” – i-a răspuns lui Adrian Todor viceprimarul Călin Bibarţ, în cadrul şedinţei de joi. Zis şi făcut.

Dovada

Vineri, viceprimarul a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat procesul verbal al şedinţei CLM din 31 martie 2009.

„Am promis în şedinţa CLM de ieri că dacă facem recurs la istorie, corect este să facem recurs la arhivă şi la documente. Astăzi (vineri-n.r.) am căutat în arhivele Primăriei, ca să vedem cum s-a votat în 2009. Am scos procesul verbal al şedinţei de atunci, din 31 martie 2009. La şedinţă au lipsit doi consilieri din totalul de 23, iar, la punctul 8, – Proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru divizarea SC CET Arad SA, iniţiativa consilierilor locali, reprezentanţii Consiliului Local în AGA la CET –, toţi cei 21 de consilieri au votat «pentru», proiectul trecând cu unanimitate” – a precizat Călin Bibarţ.

Aşadar, şi PSD a fost de acord cu divizarea CET, chiar dacă astăzi critică această decizie, încercând să o pună exclusiv în cârca PDL/PNL.

Lecţie

Viceprimarul Bibarţ a mai subliniat: „În general, oportunitatea unei decizii nu trebuie scoasă din context. Ea trebuie analizată la momentul de atunci. Probabil – nu am fost aici şi nu făceam administraţie atunci – probabil că aşa s-a considerat oportun atunci, cum acum, viaţa, administraţia, interesele pentru a obţine un CET mai viabil şi o gigacalorie mai ieftină înclină spre fuziunea celor două CET-uri. De aceea, rugămintea mea este ca, atunci când vorbesc de căldura din casele arădenilor, să lase politica afară.”6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor