Bicicliștii, tot fără piste funcționale

De M.B.
17Comentarii
Bicicliștii, tot fără piste funcționale
Deși Poliția Locală a derulat câteva luni o campanie prin care i-a avertizat pe șoferi că vor primi amenzi dacă blochează pistele de biciclete, nicio sancțiune n-a fost aplicată.

Timp de trei luni, înainte de începerea sezonului pentru bicicliști, Poliția Locală a băgat spaima în șoferi, distribuind peste 5.000 de pliante în cartiere prin care localnicii erau avertizați că riscă sancțiuni dacă parchează pe pistele pentru biciclete. Autoritățile locale păreau decise să rezolve această problemă a celor care se deplasează pe două roți, însă dezamăgirea este cât se poate de mare. Deși se anunțase că la finalul campaniei de informare, respectiv din 10 mai, vor fi aplicate amenzi, nici măcar un șofer nu a fost sancționat. Iar efectele sunt cât se poate de vizibile în trafic: pe toate străzile există mașini care staționează pe benzile destinate bicicliștilor. Există chiar locuri în care staționarea pe piste este absolut nesancționabilă, pentru că… municipalitatea a amenajat stații de taxi chiar pe benzile pentru bicicliști.

Fără explicații

Conform reglementărilor, șoferii care blochează pistele sunt sancționați cu două puncte amendă (total 290 lei) și două puncte penalizare. Doar că autoritățile locale închid ochii, în timp ce pistele sunt practic nefuncționale, deși au costat milioane de lei.

De la Poliția Locală nu am primit nicio explicație privind motivul pentru care șoferii sunt menajați, pentru că e greu să credem că agenții care patrulează prin oraș nu văd ceea ce observă cu ușurință orice arădean.

Piste criticate

Anul trecut, au fost finalizați peste 130 de kilometri de piste, prin două programe, unul în valoare de șase milioane de euro, cu finanțare europeană, și unul în valoare de 5,4 milioane de lei, cu finanțare locală. Dacă pe hârtie pistele arată foarte bine, în realitate acestea au o serie de probleme, care au atras un șir lung de critici din partea arădenilor. Una dintre probleme este vopseaua folosită, care dispare rapid de pe asfalt, în timp ce marginile pistelor sunt trasate cârn pe lungimi mari. Bicicliștii se tem însă mai mult pentru siguranța lor, acolo unde pistele sunt plasate în mijlocul traficului, chiar între două benzi de circulație pentru mașini, cum se întâmplă în apropierea intersecțiilor mari.

Piste în loc de parcări

Pa adresa redacţiei curg şi sesizările din partea proprietarilor de maşini care spun că, dacă s-ar aplica legea în cazul pistelor de biciclete, ei nu ar mai avea unde parca, pentru că prin aceste proiecte mare parte din parcările din faţa caselor au fost anihilate pentru realizarea pistelor de biciclete. Acum nici pistele şi nici parcările nu sunt funcţionale.img_20170705_100815

img_20170705_100926

img_20170705_101222

pliant1

pliant217Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor