Bilantul admiterii la “Goldis”

De Vasile Filip
Reactualizat la:
1Comentariu
Bilantul admiterii la “Goldis”
Peste 1.400 candidaţi au fost admişi, în sesiunea de vară, la Universitatea „V. Goldiş”.

ARAD. Luni au fost afişate, atât la Arad, cât şi la filialele Universităţii, listele de candidaţi admişi în sesiunea de vară la programele de studii universitare de licenţă şi masterat din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Cel mai mare număr de studenţi înscrişi s-a înregistrat la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, Facultatea de Ştiinţe Juridice, la programele de studii Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

La Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, care are la baza o dotare materială de excepţie, prin laboratoarele de cercetare, Institutul de Ştiinţe ale Vieţii, săli de curs moderne, s-a realizat cea mai mare afluenţă de candidaţi.

La liniile de şcolarizare în limba engleză şi franceză au fost ocupate toate locurile, integral precum şi la Facultatea de Medicină Generală şi Medicină Dentară.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, declara: „S-a desfăşurat concursul de admitere în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, respectând Legea nr. 1 a Educaţiei Naţionale şi Ordinul General de organizare şi desfăşurare a admiterii. Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a avut cea mai mare concurenţă, la medicină fiind patru candidaţi pe loc, ultima medie fiind 7,81. Mă bucur că am reuşit să organizăm acest concurs în condiţii de profesionalism, calitate şi siguranţă păstrate astfel încât corectitudinea desfăşurării acestor examene să fie în ordine, urmând ca astăzi să se finalizeze perioada de contestaţii şi confirmarea locului pentru candidaţii admişi. După acest proces, va începe sesiune a doua de înscriere a candidaţilor, sesiunea din toamnă. Ne bucurăm că Facultatea de Medicină şi-a păstrat prestigiul şi sperăm ca viitori studenţi ai Facultăţii de Medicină să fie printre primii la rezidenţiat.

Şi la celelalte specializări, avem un număr de peste 50% din cifra de şcolarizare ocupată. Şi în acest an, Facultăţile de Ştiinţe Umaniste, Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Juridice sau Ştiinţe Economice au urmat Facultatea de Medicină printre preferinţele tinerilor absolvenţi”

De asemenea, prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG preciza că: „Suntem la finele unui concurs de admitere, cu o exigenţă maximă, la care s-au prezentat studenţi din Arad, din toată ţara şi din străinătate. Examenul s-a desfăşurat la toate specialităţile sub formă lungă şi formă scurtă. Am avut admiterea la linia engleză şi franceză pentru cetăţenii europeni cu atestate de limbă în limba respectivă. A fost un nivel ridicat al candidaţilor care s-au prezentat şi ne bucurăm că şi acum medicina din Arad, prin specializările sale, a atras un număr mare de studenţi, iar în locurile neocupate deja avem cereri de înscriere pentru sesiunea de toamnă.”

Înscrierile continuă

Cea de-a doua etapă de înscriere la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” pentru sesiunea de toamnă, anul universitar 2013-2014, a început la data de 5 august, atât pentru ciclul licenţă, cât şi pentru cel de masterat.

Continuă înscrierile pentru anul universitar 2013-2014 la toate cele 6 facultăţi: (Facultatea de Ştiinţe Juridice; Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Medicină-la specializăriile: Farmacie, Nutriţie şi Balneofiziochinetoterapie, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport; Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică) şi filiale ale Universităţii.

Oferta academică a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” este generoasă, ea cuprinzând 39 de specializări de licenţă, 23 de programe de studii aprofundate la nivel de masterat, 6 cursuri postuniversitare de specialitate, Şcoală doctorală în domeniul medicină şi biologie.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” are calificativul maxim pentru performanţele obţinute în asigurarea calităţii actului de educaţie „GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT”, acordat de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Facilităţi pentru studenţi

UVVG nu percepe taxă de înscriere, taxă de admitere, taxă de înmatriculare, sau taxă de reconfirmare pentru sesiunea din toamnă.

Facilităţi la plata taxei de şcolarizare pentru anul universitar 2013-2014

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” acordă, în număr nelimitat, burse studenţilor merituoşi, şcolarizare gratuită prin Bursele de Excelenţă „Vasile Goldiş”.

Sesiunea de toamnă

Admiterea pentru ciclul universitar de licenţă sesiunea de toamnă se organizează pe bază de concurs de dosare şi media de la BAC, conform următorului calendar: • 6 august – 27 septembrie – înscrierea candidaţilor;

• 28 septembrie – afişarea rezultatelor.

Sesiunea de admitere din septembrie se organizează doar la acele programe de studiu la care nu au fost ocupate locurile după sesiunea iulie 2013.

În domeniul sănătate

Se va organiza a doua sesiune de admitere după următorul grafic:

• 6 august – 26 septembrie: înscrierea candidaţilor ; • 27 septembrie – susţinerea testului grilă; • 30 septembrie – afişarea rezultatelor.

Studii doctorale

Admiterea pentru ciclul de studii universitare de doctorat se organizează în sesiunea septembrie 2013. Admiterea la studiile universitare de doctorat se face prin concurs în baza unui interviu.

Informaţii pentru candidaţi

Toate centrele beneficiază de un bogat material informativ, iar Oficiul Permanent pentru Informare şi Înscriere de la Rectorat (B-dul Revoluţiei nr.94-96), telefon 0257/280373, cel: 0733/017654, funcţionează de luni până vineri între orele 9-18; sâmbătă şi duminică între orele 9-13.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor