Boghicevici: controale politice ANF

De Simion Todoca
5Comentarii
Claudia Boghicevici Foto : JA
Claudia Boghicevici Foto : JA
Deputatul Claudia Boghicevici acuză ANAF că face controale politice la agențiile de muncă temporară.

ARAD. Deputatul ACL Claudia Boghicevici trage un semnal de alarmă privind suspiciunile de politizare a controalelor efectuate de ANAF la agențiile de muncă temporară din anumite județe din România, având în vedere că blocarea activității acestor agenții riscă să ducă la pierderea a 100.000 de locuri de muncă pentru români. Claudia Boghicevici le cere ministrului Finanțelor, președintelui ANAF și ministrului Muncii să se așeze de urgență la aceeași masă cu reprezentanții acestor agenții de muncă pentru găsirea soluțiilor pentru păstrarea locurilor de muncă.

”Zilele trecute reprezentanții a 40 de companii care activează ca agenții de muncă temporară s-au reunit de urgență la Brașov pentru a stabili modul în care vor protesta față de valul de controale cu tentă politică abătut asupra lor din luna iulie a.c. Vorbim de un domeniu în care activează câteva sute de companii care asigură angajarea a peste 100.000 de români pe contracte de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată în străinătate. Controalele inopinate efectuate de Direcția Antifraudă din cadrul ANAF la anumite agenții de muncă temporară s-au soldat cu blocarea temporară a activității acestora, fapt care poate afecta inclusiv păstrarea locurilor de muncă pentru angajații români detașați în străinătate. Motivele invocate de reprezentanții ANAF pentru instituirea sechestrului asigurator pentru conturile acestor companii, conform cărora salariații temporari nu au dreptul de a primi și diurnă, deși ei sunt de fapt detașați în respectivul post, intră în contradicție flagrantă cu directivele europene în domeniu, directive care primează în fața legislației naționale”, consideră deputatul ACL.

”Președintele ANAF, ministrul Finanțelor și ministrul Muncii trebuie să se așeze de urgență la aceeași masă cu reprezentanții agențiilor de muncă temporară pentru a găsi soluțiile adecvate pentru păstrarea a peste 100.000 de locuri de muncă. Reprezentanții autorităților guvernamentale trebuie să răspundă urgent și de ce aceste controale sunt derulate doar în anumite județe, pentru a fi afectate anumite agenții, chiar în prag de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Incompetența guvernării Ponta a dus deja la pierderea a 100.000 de locuri de muncă în ultimii 2 ani și jumătate față de mincinosul milion de locuri de muncă promis în campania din 2012. Le cer guvernanților PSD să nu sacrifice locurile de muncă a încă 100.000 de români doar din rațiuni electorale”, a mai declarat deputatul Claudia Boghicevici.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor