Buget consistent la Compania de Apă Arad

De Alin Gherasim
7Comentarii
Buget consistent la Compania de Apă Arad
Peste 84 de milioane de lei va avea la dispoziţie Compania de Apă în acest an, dar cheltuielile sunt pe măsură.

Aproape 19 milioane de euro, respectiv 84,6 milioane de lei, este bugetul Companiei de Apă Arad pentru anul 2018. Acesta a fost deja aprobat de consilierii judeţeni. Dar, dacă se poate lăuda cu venituri considerabile, cei de la companie se laudă, de asemenea, şi cu cheltuieli uriaşe: 84 de milioane de lei. Revenind la capitolul de venituri ale CAA în 2018, marea majoritate, adică peste 77 de milioane de lei, vin din activitatea de bază, respectiv apă şi canalizare. Restul de şapte milioane reprezintă venituri din proiectare, avize, analize de laborator sau alte venituri din exploatare. Defalcând puţin veniturile din activitatea de bază, vânzarea apei potabile va aduce cei mai mulţi bani, aproape 43 de milioane de lei. Canalizarea va vira în conturile societăţii alte 31 de milioane de lei, în timp ce din canalizarea pluvială vor fi încasaţi peste 3,2 milioane de lei.

Cheltuieli pe măsură

Dar, chiar dacă vor încasa peste 84,6 milioane de lei, Compania de Apă Arad nu va rămâne cu un profit prea mare. Pentru că la capitolul cheltuieli avem, de asemenea, o sumă astronomică: 84 de milioane de lei. Potrivit proiectului de buget, numai cheltuielile de exploatare se ridică la 82,5 milioane de lei. Iar din această sumă, cea mai mare parte, aproape 48 de milioane de lei, va merge către plata salariilor angajaţilor. Cei de la companie anunţă, în proiectul de buget, că în acest an vor creşte salariile angajaţilor, iar aceştia vor beneficia şi de tichete de masă. Numai pentru aceste tichete va fi plătită o sumă destul de mare: 3,3 milioane de lei.

Profit infim

După ce au tras linie şi au scăzut cheltuielile din venituri, reprezentanţii Companiei de Apă Arad au anunţat şi profitul pentru anul 2018: 583.000 de lei. Doar că acesta este profitul brut. După ce vor fi plătite impozite, profitul net va fi de numai 380.000 de lei. Cam puţin pentru o companie care are un buget de venituri de 19 milioane de euro.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor