C.S.Ș. Gloria și Palatul Copiilor, mutate la Primărie

De Andreea Pintea
3Comentarii
C.S.Ș. Gloria și Palatul Copiilor, mutate la Primărie
Inspectoratul Școlar Județean Arad a transmis o adresă Primăriei prin care solicită administrației să preia C.S.Ș. Gloria și Palatul Copiilor.

O adresă cu iz de ultimatum pentru administrația locală. Inspectoratul Școlar Județean a transmis în urmă cu două zile o solicitare Primăriei Municipiului Arad de a prelua Clubul Sport Școlar „Gloria” Arad, dar și Palatul Copiilor Arad.

„Ca urmare a adresei Ministerului Educației Naționale nr. 10/BCA/15.07.2019, înregistrată la Inspectoratul Școlar Județean Arad sub nr. 754/M/16.07.2019, referitoare la partajarea competențelor exercitate în prezent de către Ministerul Educației Naționale privind palatele copiilor, cluburilor copiilor și cluburile sportive școlare și în conformitate cu Legea cadru de descentralizare nr. 195/2006, HG 139/2008 și HG 229/2017, vă rugăm să ne transmiteți disponibilitatea UAT Arad de preluare a unităților conexe de pe raza municipiului Arad, adică: Clubul Sport Școlar Gloria Arad și Palatul Copiilor Arad”, se arată în documentul transmis Primăriei.

Mai mult, în adresă, primarului Călin Bibarț i se solicită să răspundă în termen de 2 zile, adică până vineri, 19 iulie, cu „da” sau „nu”, menționându-se că „finanțarea cheltuielilor se va asigura din bugetul autorităților locale, excepție făcând cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani care se vor finanța pe același principiu ca la unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educației Naționale”.

În patrimoniu

Prin preluarea C.S.Ș. Gloria și a Palatului Copiilor, Primăria va prelua „terenurile și clădirile în care își desfășoară activitatea palatele și cluburile elevilor și cuburile sportive școlare”, urmând să asigure cheltuielile curente și de capital.

În acest context, primarul Călin Bibarț a precizat, în cadrul unei conferințe de presă: „Răspunsul nostru desigur că este unul afirmativ pentru că nu ne putem bate joc de sectorul educației. Dar acest fapt arată colapsul financiar de la nivel guvernamental. Noi vom prelua acum Palatul Copiilor și Clubul Gloria și vom asigura finanțarea lor, chiar dacă Executivul avea obligația susținerii acestor două entități”.

În ceea ce privește situația de la Palatul Copiilor, Bibarț a amintit că în continuare se plătește chirie pentru locația actuală a instituției și că „ne putem aștepta la orice, în viitor, poate chiar să ne transfere nouă și responsabilitatea finanțării și finalizării lucrărilor la noul Palat al Copiilor”.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor