Caba: sănătatea, un drept constituţional

5Comentarii
Caba: sănătatea, un drept constituţional
© Samuel Caba Foto : JA
Samuel Caba spune că, prin situaţia dezastruoasă a sistemului de sănătate din Arad, arădenilor li se încalcă un drept garantat prin Constituţie.

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Aradului, Samuel Caba, îl acuză pe actualul primar că „de 12 ani încalcă sistematic Constituția României” nerespectând textul fundamental.„Aradul este în continuare pe primul loc la incidența cancerului, a bolilor cardiovasculare și a diabetului. Din 2011, de când presa a tras un puternic semnal de alarmă referitor la situația sănătății populației din Arad, nu s-a făcut absolut nimic pentru ameliorarea situației. Numai în 2013 au murit în Arad peste 2000 de persoane din aceste cauze!

De atunci, în afara unor schimburi de clădiri între secții, nu s-a facut nici măcar documentația pentru o analiză serioasă a situației; nu mai spunem de proiecte și studii de fezabilitate. De atunci, în fiecare an, spitalele s-au deteriorat tot mai mult, iar numărul bolnavilor și deceselor a crescut îngrijorător din cauza lipsei de aparatură, de medici, de medicamente. Noi, arădenii, merităm să fim respectați. Până la urmă ce ne dorim? Un nivel bun de viață și sănătate, că-i mai bună decât toate – cum zice românul, adică drepturi esențiale, garantate în Constituția Romaniei: 1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat. (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice. (articolul 34) ”.

Dreptul la informare

A nu fi corect informat de către autoritățile publice înseamnă încălcarea Constituției. A muri cu zile e și mai grav. Nu e doar încălcarea textului fundamental al statului nostru, e și încălcarea textelor sacre, a textelor fundamentale ale omenirii, a fundamentelor noastre morale, de creștini, de europeni. Slaba dotare a spitalelor, starea jalnică a clădirilor, absența unor secții medicale și a unor specialiști, lipsa unui număr suficient de cadre medicale instruite și profesioniste, criza de medicamente, lipsa unor campanii de prevenție, de screening și educație sanitară – sunt atacuri la viața noastră și la drepturile noastre naturale, consfințite în Constituția României. Este adevărat, nu scrie nimic în Constituție despre calitatea actului medical sau a infrastructurii medicale. Dar cred că, și dacă nu ar fi de la sine înțeles, noi, arădenii, merităm dreptul la calitate! Pe această linie- vorbesc în cunoştinţă de cauză- Aradul are perspectiva construirii unei clinici moderne de oncologie, performantă prin dotarea cu tehnologie de ultimă oră, dar și cu specialiști de foarte bună calitate, a căror selecție să fie făcută la vedere, tot de către specialiști din domeniu, dincolo de orice suspiciune și malversațiune, o clinică suplimentată cu centre de support, care să fie administrată pentru a oferi cele mai bune condiții și servicii bolnavilor și familiilor lor, fie direct, fie în parteneriat cu cele mai bune clinici de același profil din țară și străinătate”, susţine Samuel Caba. JA-DT.

„În toate domeniile, începând cu educaţia, continuând cu dezvoltarea economică şi cu sănătatea, Aradul merită schimbarea” Samuel Caba5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor