Canalizare, la pret maxim

De Simona Butaru
1Comentariu
Canalizare, la pret maxim
Compania de Apă a câştigat contractul de întreţinere a canalizării pluviale, la preţul maxim estimat de Primărie.

ARAD. Compania de Apă Arad nu a avut concurenţă la obţinerea contractului de întreţinere şi reparaţii la sistemul de canalizare pluvială din municipiul Arad. A fost unicul ofertant şi… câştigătorul licitaţiei organizate de Primăria Arad pentru atribuirea contractului menţionat. Cât despre preţ, acesta a rămas neschimbat cu cel maxim estimat de Primărie.
Primăria Arad a anunţat semnarea contractului de întreţinere a sistemului de canalizare, la preţul de
687.903,23 lei. Contractul a fost semnat cu firma care a venit cu „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic” – Compania de Apă Arad.

Obligaţii

Trebuie menţionat că în Caietul de sarcini de la licitaţie sunt prevăzute o serie de obligaţii stricte. Astfel, Compania de Apă are obligaţia de a interveni pentru efectuarea lucrărilor în maxim o oră de la „comunicările (telefonice, fax) sau sesizările primite la tel 0257.270.912”.
Înlocuirea capacelor de cămine şi/sau a grătarelor de scurgere furate, „elemente ce pun în pericol sănătatea sau viaţa oamenilor se va face într-un interval de maxim 24 de ore, cu semnalizarea prealabilă a zonei cu panouri de avertizare şi/sau de redirijare a circulaţiei rutiere”.

Urgenţe la inundaţii

Un capitol important în caietul de sarcini este cel care vizează intervenţiile în caz de ploi abundente. „În cazul înregistrării unor precipitaţii abundente în timp scurt, se va interveni în mod preventiv asupra gurilor de scurgere, căminelor de vizitare pentru a preveni inundarea părţii carosabile sau a gospodăriilor populaţiei. (…) Solicitarea de intervenţie poate fi efectuată şi telefonic în momentul apariţiei fenomenelor meteorologice deosebite, urmând a fi întocmită, ulterior, comanda scrisă. De asemenea, în aceste cazuri, pentru evacuarea apelor pluviale, se va proceda la vidanjarea gurilor de scurgere şi a suprafeţelor învecinate, inclusiv pe străzile ce nu deţin reţea de canalizare pluvială sau aflate în vecinătatea unor canale pluviale deschise”, se arată în document.

În maximum o oră

„Intervalul de timp pentru demararea intervenţiilor în situaţii de urgenţă este 30 – 60 minute, pentru ca în cazul căderilor masive de precipitaţii să se evite inundarea carosabilului, trotuarelor, imobilelor etc”, se mai precizează în documentaţie.
Simona Butaru
simona.butaru@russmedia.ro
Contract pentru întreţinerea canalizării pluviale FOTO: JA

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor