Carrefour Arad pleaca din Armonia

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
16Comentarii
Carrefour Arad pleaca din Armonia
După patru ani în care a funcţionat în complexul Armonia, Carrefour îşi caută alt spaţiu.

Reprezentanţii Carrefour România anunţă că magazinul lor din Armonia Shopping Center Arad se va închide. Şi asta ca urmare a faptului că centrul comercial din care face parte şi magazinul mai sus menţionat îşi va schimba destinaţia comercială.

„În urma anunţului Immofinanz Group, proprietarul centrului comercial Armonia Arad Shopping Center, care, în contextul economic actual, a hotărât reconversia sit-ului într-o altă destinaţie comercială, Carrefour confirmă retragerea din Armonia Arad Shopping Center şi este în căutarea unei alte locaţii în acest oraş.

În aceste condiţii şi din dorinţa de a se adapta noilor caracteristici ale pieţei, Carrefour România va închide începând cu data de 30.08.2012 magazinul Carrefour din incinta acestui centru comercial. Cu toate acestea, Carrefour nu va ieşi de pe piaţa arădeană, având încredere în acest oraş şi în această regiune, astfel că în prezent caută activ un alt sit comercial pentru a-şi reloca activitatea”, anunţă reprezentanţii Carrefour.

Unele voci vorbesc de faptul că acest hipermarket se va muta nu departe, în cartierul Aurel Vlaicu.

„Piaţa imobiliară este o zonă a economiei mereu în schimbare, extrem de volatilă şi sensibilă la evoluţii în plan micro şi macro economic. Dacă în plin boom economic, piaţa imobiliară din România a cunoscut o expansiune fără precedent, în prezent, restrângerea activităţii economice în diverse domenii a determinat o regândire a multor sit-uri comerciale.

În situaţia reconversiei centrului comercial Armonia Arad, Carrefour Property Romania, braţul imobiliar al Carrefour în România, se implică activ în identificarea unor sit-uri comerciale în interiorul oraşului pentru relocarea activităţii magazinului existent”, a declarat şi Anca Damour, director Carrefour Property România.

Un centru logistic

Proprietarii au anunţat că Armonia Shopping Center va deveni, dintr-un complex comercial, un centru logistic sau poate chiar un parc industrial.

Austriecii de la Immofinanz, societatea care deţine Armonia, spun că „în timp ce retail-ul în acestă zonă şi mai ales în Arad a fost afectat de criza economică, am înregistrat o creştere a cererii pentru alte servicii. Astfel, am decis că Armonia este mai potrivită pentru alte scopuri comerciale”.

Cei de la Armonia colaborează acum cu chiriaşii din prezent pentru agrearea unui plan comun de reorganizare.

„Negocierile decurg foarte bine şi suntem încrezători că vom găsi o soluţie acceptabilă pentru toate părţile implicate”, a anunţat Wolfgang Idl, din cadrul Immofinanz.

Ca atare, până prin toamna anului 2013, din aprecierile austriecilor, centrul comercial va deveni zonă industrială sau centru logistic.

Din 2008

În ceea ce priveşte Armonia Center Arad, centrul comercial a fost inaugurat în luna mai 2008 şi, pe lângă un hipermarket Carrefour, în suprafaţă totală de 12.550 metri pătraţi, mai include un magazin Bricostore şi o galerie comercială cu aproximativ 80 de magazine.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor