Cât câştigă directorii societăţilor subordonate CLM Arad

De Diana Dutu
Reactualizat la:
14Comentarii
Bani mulţi, responsabilităţi pe măsură
Bani mulţi, responsabilităţi pe măsură
Cel mai mic salariu îi aparţine adjunctei de la Recons, iar cel mai mare îi revine directorului TOP.

V-am prezentat, până acum, salariile directorilor instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean şi Primăriei/ Consiliului Local Municipal. Cu avantaj evident în ograda CJ. Suntem în măsură acum să vă aducem la cunoştinţă şi valoarea salariilor societăţilor comerciale în care CLM Arad este acţionar majoritar. E vorba de: Compania de Transport Public Arad SA, CET SA, CET Hidrocarburi SA, Recons SA, Gospodărirea Comunală Arad SA și Târguri, Oboare, Piețe SA. Dacă în unele cazuri ne-a fost foarte uşor să obţinem cifrele care ne interesau, dorinţa de transparenţă a directorilor fiind totală, în alte cazuri a fost nevoie să depunem eforturi multiple, căci secretomania şefilor a fost (aproape) de netăgăduit.

Pentru aceştia din urmă – pentru directorii care consideră că, nefiind conducători de instituţii publice, au tot dreptul să-şi ascundă salariile -, precizăm că, potrivit Legii 176/2010 (capitolul I, alineatul 1, subpunctul 34), declararea averii şi a intereselor este obligatorie pentru „…persoanele care deţin funcţii de conducere în cadrul regiilor autonome de interes naţional sau local, companiilor şi societăţilor naţionale sau, după caz, societăţilor comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar majoritar sau semnificativ.”
Nu ating maximele înregistrate la nivelul societăţilor subordonate Consiliului Județean, dar nu sunt, totuși, de lepădat. Salariile directorilor societăţilor comerciale la care Consiliul Local Municipal este acţionar majoritar variază între 2.684 şi 7.824 lei. Vă propunem să le aflaţi pe toate.

CTP Arad

Salariile conducerii Companiei de Transport Public Arad însumează peste 13.000 de lei lunar pentru cei trei directori. Cel mai „puţin” câştigă Angela Borţoi, director economic; ea are un salariu lunar net de 4.349 de lei. Directorul tehnic Petru Cuvineanu ia în mână, lună de lună, 4.502 lei, în timp ce directoarea Mariana Birău câştigă lunar 4.981 de lei.

CET Hidrocarburi

Potrivit propriei declaraţii de avere, Cornel Bobancu-Alicescu, director general al SC CET Hidrocarburi SA, are un salariu lunar net de 6.421 de lei. Contabilul şef Marta Uivărăşanu câştigă 6.081 lei în fiecare lună. Echipa de conducere a societăţii este întregită de Victor Ciulean, inginer şef; el este retribuit lunar cu 5.804 lei.

SC CET Arad SA

Conform celor mai recente declaraţii de avere ale directorilor SC CET Arad SA, cel mai mare salariu îi aparţine directorului tehnic Robert Maloş: 6.752 de lei pe lună. Directorul economic al societăţii, Valentina Toma, ia în mână 5.642 de lei în fiecare lună. Menţionăm însă că salariile celor doi adjuncţi au fost preluate din declaraţiile de avere completate în 2013. Deci, este foarte posibil ca lefurile lor să fie acum mai mari. În ceea ce-l priveşte pe directorul general Pavel Moisă, dacă ar fi să ne luăm după cuantumul indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii (20% din remuneraţia directorului general), atunci salariul său net ar trebui să se situeze la nivelul salariului directorului de la CET Hidrocarburi (în jur de 6.500 de lei lunar).

Recons

În fruntea SC Recons SA se află Nicolai Puha, director general. Salariul lunar net aferent funcţiei sale este de 4.586 de lei. Din echipa de conducere mai face parte o singură persoană: Dorina Hodăjeu, contabil şef. Ea câştigă lună de lună 2.684 de lei.

GCA şi TOP

Directorul Gospodăririi Comunale Arad, Adrean Păcurar, are un salariu lunar net de 3.056 lei. El nu are niciun adjunct.
O situaţie similară – un singur director – o regăsim şi la SC Târguri, Oboare, Pieţe Arad. Salariul directorului Stelian Nistor este, însă, semnificativ mai mare: 7.824 de lei lunar (aşa cum se precizează în HCLM 108/2015). De menţionat că directorul TOP deţine şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SC CET SA şi mai încasează şi de acolo nişte bani (peste 1.000 de lei pe lună).14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor