Cătălin Lazurca şi-a dat demisia din CLM. De ce?

De Adriana Barbu
5Comentarii
Cătălin Lazurca şi-a dat demisia din CLM
Cătălin Lazurca şi-a dat demisia din CLM
Consilierul şi-a înaintat demisia joi dimineaţa, la o zi după evaluarea managementului de la Filarmonică. Lazurca spune, însă, că decizia a fost luată din motive personale.

Ar trebui să fie un semnal de alarmă deşi alesul nu vrea să ne ducă în acea zonă. Cătălin Lazurca, şeful Comisiei de cultură din CLM şi unul dintre puţinii consilieri care a avut câte ceva de spus în consiliu (votând uneori chiar împotriva directivelor de partid şi a credinţei generale), şi-a dat demisia din CLM. Demisia sa, un act unilateral, a fost înregistrată joi dimineaţa la Primăria Arad. Când, exact? La o zi după ce Cătălin Lazurca l-a evaluat pe managerul Alin Văcean, iar părerea sa (notarea sa) nu a schimbat rezultatul evaluării finale (suma evaluărilor tuturor membrilor comisiei). Totuşi, Cătălin Lazurca ne-a declarat că demisia pe care a înaintat-o joi dimineaţa nu are legătură cu acest fapt, ci a decis să procedeze astfel din motive personale, alte oportunităţi conturându-i traseul profesional viitor. Consilierul municipal ne-a precizat faptul că a aşteptat trecerea momentului evaluării managementului la Filarmonică, pentru a-şi înainta demisia, ducându-şi astfel munca pentru care a fost numit la bun sfârşit.

Totuşi, chiar dacă alesul nu doreşte să lege demisia sa de menţinerea pe fotoliul de manager al Filarmonicii a lui Alin Văcean, mai mult ca sigur acest fapt a înclinat serios balanţa în favoarea deciziei sale radicale.

Ce vor spune colegii?

Rămâne de văzut care va fi reacţia colegilor săi la aflarea veştii, în condiţiile în care cu toţii au asistat la şedinţa de comisii reunite de săptămâna trecută, atunci când s-a discutat despre soarta managerului de la Filarmonică. Din informaţiile pe care le-am primit atunci, consilierii locali au rămas şocaţi de atitudinea managerului, de tonul şi de cuvintele folosite de directorul instituţiei de cultură. Cui îi vor ţine partea: managerului, care, se pare, i-a luat peste picior pe toţi, sau colegului aflat pe picior de plecare?

Aleşii pot da vot pozitiv sau negativ evaluării, sau mai bine zis rezultatului celei de a doua evaluări a activităţii de un an a managerului Văcean. E aproape sigur că, dacă vor refuza să accepte evaluarea comisiei şi vor vota împotriva celor propuse de aceasta, directorul Filarmonicii îi va da în judecată (sfătuit, se pare, îndeaproape de cunoscătorii legilor şi drepturilor locale…). E o chestiune de curaj, în cele din urmă, şi de atitudine. De a-ţi asuma în numele arădenilor care te-au votat o decizie care vine cu riscuri. Dar când vin altfel deciziile? Un curaj pe care Cătălin Lazurca l-a avut în mai multe rânduri. Şi de care, cu siguranţă, Consiliul Local va duce lipsă. Şi capitolul „cultură” va fi cam pustiu după plecarea alesului. În cazul în care Lazurca nu se va răzgândi.

Cine decide?

Aleşii vor rămâne cu credinţa (dacă ne înţelegeţi mesajul). Nu ne rămâne decât să credem că aceasta îi va salva. Ce-i drept, salvarea ar mai putea veni şi de la departamentul juridic şi de la secretarul CLM, dar până acum nu a fost așa (tot din cauza credinţei).5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor