Ce a făcut un arădean cu banii găsiţi pe stradă?

De Cristian Cotuna
16Comentarii
Ce a făcut un arădean cu banii găsiţi pe stradă?
© FOTO: Cristian Cotuna
Un arădean a găsit pe jos un plic care conţinea bani şi o factură de gaz. Ce a făcut bărbatul cu banii te va impresiona cu siguranţă!

Gest inedit făcut de un arădean care a găsit o factura şi 270 de lei, în acelaşi plic. Omul nu a restituit suma găsită dar, ce credeţi, a mers la bancă şi a achitat… factura. Cel care a pierdut plicul a rămas mut de uimire când a constatat că nu mai are nicio datorie la gaz. Aşa a dedus că cineva i-a plătit factura… „Circulam cu bicicleta în oraş, cu plicul cu factura E-on în buzunar, probabil că nu am închis buzunarul… Cobor de pe bicicletă, merg să plătesc, mă uit în buzunare, dar, nimic! Am revenit acasă şi i-am spus soţiei că am pierdut 270 de lei”, a povestit Ludovic Decsy, cel care a pierdut banii. Supărat nevoie mare, arădeanul s-a întors pe acelaşi traseu, pentru a căuta plicul, dar nu a mai găsit nici plicul, nici banii, pe care i-a şi considerat pierduţi. Numai că surpriza cea mare a venit de la ghişeu, unde a aflat că cineva i-a plătit datoria…

„La ghişeu am cerut să mi se dea o factură nouă ca să pot să plătesc. Dau buletinul, dar doamna îmi spune că nu am nicio datorie. Zic <<doamnă, cum nu am?!>>… Păi s-a plătit ieri. Nu aveţi datorie”, a spus omul.

I-a trimis chitanţa prin poştă

După această întâmplare, Ludovic Decsy a mai primit un plic, tocmai de la cel care a găsit banii. „Luni apare un plic în poşta mea. Vin sus, tai plicul şi văd factura cu chitanţa de rigoare. A plătit aceeaşi sumă. Lângă, un bileţel: <<Bună ziua! Am găsit plicul pe trotuarul din faţa staţiei CFR şi m-am gândit să merg la bancă să plătesc…>>”, a povestit, impresionat, Ludovic Decsy, care a ţinut să-i mulţumească găsitorului pentru gest: „ Îi mulţumesc frumos pentru ce a făcut!”.

Găsitorul nu a dorit să braveze pentru că a făcut acest gest ci s-a mulţumit să-i transmită concitadinului său că totul e-n regulă şi că banii au fost folosiţi pentru achitarea facturii.

„Nu cred că este deosebit ce am făcut!”

Dumitru B., găsitor, spune că „am văzut un plic de dimensiuni mai mari, l-am ridicat şi am constatat că în interior era o factură şi o sumă mai mare de bani, 270 de lei. M-am uitat împrejur, era factura de gaz… am plătit şi m-am gândit să îl liniştesc pe respectivul şi i-am trimis factura şi chitanţa. S-a bucurat. Era foarte emoţionat, a dorit să ne întâlnim, dar i-am spus că nu este cazul, pentru că e normal să fim oameni, să ne ajutăm. Nu găsesc că este ceva deosebit ceea ce am făcut”, a spus Dumitru B. găsitorul plicului.

Întrebaţi pe stradă ce ar face dacă ar găsi un plic cu bani şi cu factura de la gaz, arădenii au răspuns că ar restitui banii proprietarului.

Un deznodământ şoc

„Eu i-aş restitui omului…”, a spus unul dintre arădenii întrebaţi, în timp ce alţii au spus că s-ar fi dus cu banii la Poliţie, însă niciunul nu a răspuns că ar fi mers să plătească factura, rămânând chiar miraţi de deznodământul întâmplării.

„Asta este de pus într-un top al lucrurilor şi al faptelor rare. Omul ăsta poate să fie un unicat prin ceea ce a făcut! Sunt şi oameni care au altfel de comportamente real pozitive, demne de urmat”, a conchis un arădean.

Chiar dacă nu a procedat conform legii, arădeanul nu a încălcat nicio lege, pentru că, într-un fel, omul a returnat banii găsiţi. Poliţiştii spun că gestul său a fost corect şi ar trebui urmat de către toată lumea, mai ales că bunurile găsite, nereturnate, pot face obiectul unor cercetări penale.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor