Cei trei care şi-au adjudecat oraşele

De Alin Gherasim
Cei trei care şi-au adjudecat oraşele
© Bogdan Ban, Ioan Pocrişer şi... tăcutul Ioan Mărginean FOTO: JA
Trei dintre oraşele judeţului au fost câştigate de personaje noi, care îşi vor prelua mandatele de primari.

Curtici, Nădlac şi Pâncota sunt oraşele din judeţ care şi-au schimbat conducătorii. Două dintre ele vor fi conduse de primari tineri, energici, care şi-au făcut deja „botezul” în administraţie, în timp ce al treilea, câştigătorul de la Nădlac, chiar dacă nu este la prima tinereţe, este pentru prima oară într-o asemenea poziţie. I-am contactat pe toţi pentru a vedea care este, din punctul lor de vedere, atuul pe care l-au avut în faţa contracandidaţilor, dar şi ce vor să facă, pentru început, în oraşele pe care tocmai le-au câştigat. Liberalul Bogdan Ban, noul primar al Curticiului, a fost primul care a răspuns întrebărilor noastre. Ban a fost viceprimar al oraşului în ultimii doi ani şi jumătate, iar de câteva luni a preluat şi funcţia de primar, după ce Nicolae A. Aniţei a fost declarat incompatibil. „Cred că am demonstrat de când sunt viceprimar că mi-am făcut treaba faţă de cetăţeni şi faţă de oraş şi m-am implicat în activitatea administraţiei locale. Am dobândit experienţă în anii în care am fost viceprimar, cred că acestea sunt motivele pentru care am fost ales. În ceea ce priveşte planurile de viitor, voi continua proiectele deja începute, cum ar fi pavarea trotuarelor, reparaţiile drumurilor şi realizarea staţiilor de autobuz”, a spus Bogdan Ban.

Tinereţea şi la Pâncota

Şi noul primar al oraşului Pâncota, Dan Pocrişer, se numără printre candidaţii tineri care au câştigat funcţia de primar. Şi, asemeni lui Ban, a fost viceprimar al oraşului timp de patru ani. „Cred că am fost ales de oameni pentru că pâncotanii au vrut un suflu tânăr. Iar eu am 35 de ani şi şapte ani experienţă în administraţia publică, dintre care patru pe postul de viceprimar. Mai mult, am fost susţinut de o echipă tânără, sunt oameni tineri care vor fi consilieri locali. În plus, lumea s-a săturat de vechea administraţie care nu a prea dovedit mare lucru în ultima perioadă. În ceea ce priveşte proiectele mele imediate, vreau să atrag cât mai repede investitori în Pâncota. Pentru că investitorii înseamnă locuri de muncă, dar şi bani la bugetul oraşului. În plus, voi miza pe atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Pâncotei”, a anunţat pesedistul Pocrişer.

La Nădlac e tăcere

În ceea ce îl priveşte pe noul primar al Nădlacului, Ioan Mărginean, surpriza ALDE în judeţ, acesta ne-a tratat cu… tăcere. Chiar dacă, în primă fază, a răspuns la telefon şi a cerut câteva minute pentru a-şi pregăti vorbele, Mărginean a tăcut apoi. Nici nu a revenit cu un telefon, nici nu a mai răspuns apelurilor noastre. Sperăm doar că nu aceasta va fi atitudinea şi faţă de cei care l-au votat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !