Centru de incluziune sociala

De Diana Dutu
Evenimentul de lansare a proiectului, la sediul CJ FOTO: D.D.
Evenimentul de lansare a proiectului, la sediul CJ FOTO: D.D.
Principalii beneficiari ai acestuia sunt 380 de persoane de etnie rromă, aflate în risc de marginalizare.

ARAD. În prezenţa unui public numeros, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad a lansat, joi, proiectul „Egalitatea de şanse la o viaţă împlinită”. Proiectul este derulat în parteneriat cu Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC din Baia Mare şi urmează a se concretiza prin înfiinţarea unui Centru de incluziune socială la Arad.

„Este un proiect important pentru noi, care se va întinde pe parcursul a 24 de luni. Este primul proiect pe care îl derulăm pentru populaţia de etnie rromă, prin care ne propunem să îmbunătăţim calitatea vieţii comunităţii rrome şi să contribum la creşterea şanselor de integrare pe piaţa muncii” – subliniază dr. Edita Iuhasz, director al DGASPC Arad.

380 de persoane de etnie rromă constituie grupul ţintă al proiectului, acestea urmând a fi recrutate din penitenciare şi din comunităţile locale unde se desfăşoară proiectul. Beneficiarilor li se vor asigura servicii de consiliere şi orientare privind accesul pe piaţa muncii. 215 vor urma programe de (re)calificare profesională.

Bugetul proiectului este de 2.255.667 lei, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa 6 – „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !