Centura asteapta dupa un sens

De Adriana Barbu
3Comentarii
Şoseaua de legătură, pe vremea când s-a dat startul la şantier Foto: A.B.
Şoseaua de legătură, pe vremea când s-a dat startul la şantier Foto: A.B.
Circulaţia pe drumul nou care face legătura între Câmpul Liniştii şi centura Aradului aşteaptă după realizarea unui sens giratoriu necesar siguranţei în trafic.

E gata drumul de legătură care face joncţiunea dintre Câmpul Liniştii şi şoseaua de centură a Aradului. Un nou proiect pe fonduri europene se apropie astfel de final, termenul stabilit pentru încheierea acestei investiţii realizată pe banii UE fiind luna februarie. Lucrările de construcţie a drumului care va lega strada Câmpul Liniştii de şoseaua de centură a municipiului sunt în fază foarte avansată, stratul de asfalt fiind turnat deja pe toată lungimea noului drum, pe ambele benzi. Teoretic, autorităţile ar putea deschide, în cel mai scurt timp, circulaţia pe această nouă stradă. Numai că nu va fi aşa, pentru că în joc a intrat şi siguranţa în circulaţie care nu e asigurată încă din lipsa unui sens giratoriu care să facă mai uşoară şi mai sigură intrarea pe centură. Realizarea sensului giratoriu nu se regăseşte printre obiectivele proiectului european, aşa că Primăria Arad se vede nevoită să facă investiţia pe banii săi. Cum bani însă nu există, dat fiind faptul că nu au fost prevăzuţi în bugetul anului trecut, iar bugetul din acest an nu a fost încă votat, de deschiderea circulaţiei pe acest drum nu poate fi încă vorba. Reprezentanţii Primăriei Arad susţin că, imediat ce bugetul pe anul în curs va fi votat, cu suma dedicată acestui sens giratoriu, lucrarea va fi executată iar circulaţia va fi deschisă pe noul drum de legatură între Câmpul Liniştii şi centura Aradului.

Final în februarie

În atare condiţii, este posibil ca lucrarea de realizare a drumului de legătură, pe fonduri europene, să fie finalizată, aşa cum s-a stabilit, în februarie (acum ea fiind realizată în proporţie de 99%), dar întreaga lucrare să fie încheiată doar prin martie sau aprilie, iar circulaţia pe noul drum să fie, desigur, deschisă doar atunci. Noul drum are o lungime de 1,3 kilometri şi a fost asfaltat în întregime, are marcajele şi sistemul de iluminat deja realizate. Contractul de executare a lucrărilor proiectului „Legătură rutieră Câmpul Liniştii – Centura Arad” a fost câştigat în 2012 de o firmă arădeană care s-a obligat ca, în decurs de 12 luni, să realizeze legătura între Câmpul Liniştii şi centură. Proiectul a beneficiat de finanţare europeană prin Programul Operațional Regional REGIO 2007 – 2013, fiind unul din cele patru proiecte individuale cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului. Valoarea proiectului este de 10,3 milioane de lei, din care 8,2 milioane reprezintă sumele nerambursabile şi 2,1 milioane de lei bucata ce revine municipiului la plată.

Şi cu canalizare

Firma arădeană care a câştigat licitaţia va încasa pentru lucrarea de realizare a 1,3 kilometri de centură nouă dublată de realizarea de canalizare pluvială (inclusiv racorduri) în lungime de 1,4 kilometri, de o staţie de pompare şi de montarea a 55 de stâlpi de iluminat public aproape 5,5 milioane de lei.

CITESTE SI:

Doar un sens pe autostrada municipiului3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor