Centura Şiriei, trecută în acte

De Alin Gherasim
4Comentarii
Centura Şiriei, trecută în acte
Consilierii judeţeni au aprobat preluarea terenului pe care va fi ridicată centura Şiriei.

Paşi înainte pentru realizarea şoselei de centură a comunei Şiria. În şedinţa Consiliului Judeţean Arad de vineri, aleşii au decis aprobarea trecerii din domeniul public al comunei Şiria şi administrarea Consiliului Local Şiria în domeniul public şi administrarea Consiliului Judeţean Arad a unor parcele de teren în vederea realizării centurii ocolitoare a localităţii Şiria. După cum am anunţat deja, Şiria va beneficia de o şosea de centură care va scoate traficul de tranzit din oraş. Centura va începe în imediata apropiere a intrării în Şiria, lângă aerodrom, şi va reintra pe drumul judeţean în Galşa. În şedinţă au avut loc câteva discuţii între consilierii Puterii şi cei din Opoziţie, dar, până la urmă, proiectul de hotărâre a fost adoptat în unanimitate. „Cred că ar fi bine să fim consultaţi şi noi, consilierii judeţeni, în aceste proiecte. Cred că centura ar fi fost mult mai bine plasată dacă ocolea toate cele trei sate aparţinătoare Şiriei, inclusiv Mâsca”, a spus consilierul Florin Tripa. Însă consilierul Garofiţa Popa, care este chiar din Şiria, a explicat şi de ce ar fi fost foarte greu de realizat acest deziderat: „avem o cale ferată în Mâsca şi centura nu putea fi realizată pe acolo”. Aceasta a fost susţinut şi de vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, care a declarat că „realizarea centurii peste acea cale ferată implica costuri prea mari”.

Pe fonduri europene

Centura Şiriei va fi realizată pe fonduri europene. Şi asta pentru că a fost inclusă în proiectul uriaş de modernizare a drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni. „Noi am anunţat încă de când am fost aleşi în funcţii că vom continua proiectele vechii administraţii. Iar acest proiect este unul care merge mai departe”, a explicat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean. Potrivit celor de la CJA, proiectul va fi depus pentru finanţare în luna noiembrie a acestui an. Până atunci, se lucrează la documentaţii. „Reactualizăm studii de fezabilitate, proiecte, pregătim documentaţia pentru a depune cererea de finanţare cât mai repede”, a anunţat Gabriela Chiricheu, directorul Direcţiei Programe de Dezvoltare din cadrul CJA.

Sume enorme

Modernizarea drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni este estimată la vreo 30 de milioane de euro. Tocmai de aceea CJA încearcă să finanţeze proiectul din fonduri europene. Pentru că, altfel, cu siguranţă nu am avea bani de o asemenea lucrare.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor