CET Arad: cimitirul căldurii, demolatorul de buzunare

De Valentin Goran
19Comentarii
CET Arad: cimitirul căldurii, demolatorul de buzunare
ULAL spune că arădenii nu ar mai trebui să aştepte soluțiile administrației în ceea ce privește asigurarea căldurii.

Faptul că sistemul centralizat care oferă energie termică municipiului Arad este unul ridicol de scump, în care au intrat o groază de bani, dar mai ales un sistem care îi exasperează, la propriu, pe arădenii branșați la CET este un subiect deja răsuflat și o problemă nerezolvată de niciun primar care s-a perindat pe fotoliul de la Kilometrul 0. În lipsa unei investiții cu cap la CET, care să facă ca prețul gigacaloriei să scadă și implicit facturile de peste 800 de lei (iarna la bloc) să fie diminuate măcar la jumătate, tot mai mulți arădeni aleg să se debranșeze. Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad sugerează asociațiilor de proprietari, acolo unde majoritatea proprietarilor au optat pentru altă sursă de încălzire, să organizeze ședințe ale adunării generale în care să se ia hotărâri privind renunțarea la sistemul centralizat astfel încât să se evite unele cheltuieli rezultate din încălcarea legii.

Reducerea prețului la gigacalorie

„Dacă tot se renunță în masă, măcar să se folosescă resursele în mod eficient. Este păcat ca proprietarii să piardă sume de bani prin sancțiunile privind debranșarea ilegală, și, totodată CET-ul să se «atrofieze» puțin câte puțin în fiecare zi. S-au cheltuit sume mari pentru investiții în retehnologizarea CET și pentru acoperirea pierderilor induse de rețelele de transport și distribuție. Probabil că am fi construit o nouă centrală cu aceste sume dacă existăinteres, așa cum s-a întâmplat la Oradea. Pentru beneficiarii care vor mai rămâne în sistem, estimăm că va fi suficientă funcționarea unei singure centrale – CET Hidrocarburi, situație care, din punctul nostru de vedere, ar trebui să contribuie la reducerea prețului la gigacalorie”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor