CET. Scrisoare deschisa

Reactualizat la:
17Comentarii
CET. Scrisoare deschisa
Sub povara insuportabilă de a mai intra în viitoarea iarnă, să plătesc ceea ce nu consum, adică Gcalorie, la un preţ ce nu poate fi justificat, am fost nevoit să mă debranşez de la încălzirea centralizată şi să montez o centrală termică.

În perioada octombrie 2013-aprilie 2014, lună de lună am plătit ca şi consum o Gcalorie, dar de fapt am consumat 0,5 Gcal/lună, restul fiind trecut la pierderi, ca să nu mai vorbesc de apa caldă. Îmi pun întrebarea dacă prin proiectul de construcţie în apartamentul meu am trei surse de energie pe care le pot folosi pentru încălzire, care este motivul pentru care domnul primar Falcă Gheorghe, mă obligă să o folosesc pe cea mai păguboasă. M-a convins domnul primar că foloseşte metoda de a scoate castanele din foc cu mâna altora. (…)
Urmăresc cu indignare pomenile electorale făcute de domnul Ponta , dar şi cu revoltă măsurile antipopulare împotriva arădenilor, luate de către domnul primar Falcă Gheorghe. (…) Nu v-aţi gândit la cei peste o mie de arădeni cu care v-aţi lăudat că au fost amendaţi cu suma de 2500 lei pentru debranşare de la sistemul de încălzire centralizat?
Eu, personal, mă consider minţit şi furat, din data când s-a luat măsura înfiinţării SC CET Hidrocarburi SA, ca distribuitor de energie termică, produsă de SC CET Arad deoarece SC CET Arad produce şi facturează Gcal cu 140 lei iar SC Hidrocarburi SA ca distribuitor, facturează la consumatori, locuitori ai municipiului Arad, cu 420 lei Gcal.
Domnul primar Falcă să nu arunce vina pe nimeni la nivel de municipiu Arad, deoarece fără aprobarea dânsului nu se ia nicio măsură. Păcat, că multe măsuri luate sunt păguboase şi greu de suportat de către arădeni.
(…)
Exemplu cum sunt furaţi arădenii
Consum total repartitoare: 1Gcal x 290/ Gcal lei = 290 lei
Pierderi comune (inventate între 18%-50%): 30%/ Gcal x 290/ Gcal = 87 lei
Pierderi prin conducte (falsificate între 16%-20%): 16%/ Gcal x 280/ Gcal = 46 lei
TOTAL DE PLATĂ 423 lei
La un consum mai mic de 1%/ Gcal, pierderile comune iau valoare variabilă, ca totalul de plată să rămână aproximativ acelaşi.
MORARU MARIN
ARAD

Taguri: , , ,


17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor