Cine a corectat corect la Bacalaureat?

De Monica Ardelean
7Comentarii
Cine a corectat corect la Bacalaureat?
Notele elevilor au crescut, în câteva situații, cu peste 3 puncte după recorectarea lucrărilor.

Diferențe mari după recorectarea lucrărilor elevilor de la bacalaureat. Printre cele mai șocante note au fost cele de la filosofie unde contestațiile au mărit nota absolvenților cu 3, 4 sau 5 puncte. Au fost depuse din Arad, 4 contestațiii la proba scrisă filosofie din care trei lucrări au fost notate de către comisia de contestații cu mult peste prima notă. Lucrări de nota 6,5, 4,5 și 3,4 au fost notate după recorectare cu 9,5 și 8,10. La o diferență așa de mare, regulamentul prevede solicitarea celei de a treia comisii care trebuie să confirme nota și a confirmat nota mai mare. În mod clar prima comisie, cel puțin în aceste trei cazuri, a corectat greșit. Câte lucrări au mai fost corectate greșit de acești profesori? Greu de verificat în condițiile în care elevii, chiar dacă nu au fost mulțumiți de note, nu au depus contestație. Vă reamintim că lucrările elevilor arădeni au fost corectate pentru prima dată în județul Timiș.

De altfel din cele 800 de contestații, 304 au dus la schimbarea notei cu cel puțin 50 de sutimi. Peste 200 de lucrări au primit note mai mari, 79 note mai mici și doar 2 și-au păstrat nota inițială. În foarte multe situații, diferențele sunt de aproape 2 puncte.Procentul de promovabilitate pentru județul Arad a crescut, după contestații la 61,36% .7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor